Sammen skal vi finde løsninger

NY FORBUNDSFORMAND: Vi skal hele tiden blive dygtigere, smartere og klogere, lød det fra Per Christensen, da han torsdag morgen holdt sin første tale som 3F's nye forbundsformand.

De fleste 3F'ere foretrækker at få hjælp fra fagforeningen og a-kassen, hvis de bliver ledige, eller er ledige. Det viser en ny undersøgelse oven på politiske udmeldinger om frit valg til ledige- Jeg anerkender fuldt ud de udfordringer, vi står over for. Men løsningerne på de udfordringer kan vi først og fremmest finde hos os selv, sagde Per Christensen. (Foto: Harry Nielsen)

- Jeg anerkender fuldt ud de udfordringer, vi står overfor. Men løsningerne på de udfordringer kan vi først og fremmest finde hos os selv, sagde Per Christensen, da han holdt sin første tale som forbundsformand.

Især havde han fokus på medlemmer, der vælger fagforeningen fra, unge, der ikke organiserer sig og familiernes stramme husholdningsbudget, hvor kontingentet bliver en luksus. Det er de udfordringer, som 3F sammen skal kæmpe for at løse.

- Hvis vi vil have indflydelse, er der ingen lette beslutninger, ingen genveje. Der er kun hårdt arbejde, svære debatter og flere grå hår i hovedet, lød det fra den nye forbundsformand.

Smartere, klogere og bedre

At skabe beskæftigelse til medlemmerne er anden stor udfordring. 3F skal kæmpe for arbejdspladserne og finde nye løsninger, så flere medlemmer kommer i job.

- Vi skal hele tiden blive dygtigere, smartere og klogere. For vi kommer aldrig til at konkurrere på lønningerne, så derfor må vi blive bedre på andre områder, sagde Per Christensen.

Det skal løses i fællesskab. Både i Daglig Ledelse, Hovedbestyrelsen, afdelingerne og selvfølgelig ude på arbejdspladserne. Og Per Christensen tror på, at det kan lade sig gøre.

Husk også medlemmerne

Også i de seneste års politiske dagsordener er der resultater, som Per Christensen mener, 3F skal bygge videre på.

Her havde han fokus på social dumping, hvor regeringen er kommet med nye tiltag, og på uddannelse til dem, der har brug for en ny chance.

- Vi skal huske på, at vi stadig har 315.000 medlemmer, som kender vores værdier, stoler på os og ved, at vi gør en forskel i deres liv. Dem skal vi kæmpe for, sagde Per Christensen.