LO ser frem til dagpengekommission

LO's formand Harald Børsting glæder sig over, at hele dagpenge-regelsættet bliver kulegravet i en kommission.

De nye dagpengeregler har været et kæmpe fejlskud, lyder det fra Harald Børsting. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)De nye dagpengeregler har været et kæmpe fejlskud, lyder det fra Harald Børsting. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Der hersker tilfredshed hos Landsorganisationen i Danmark, LO, efter regeringens udmelding om at man vil nedsætte en dagpengekommission, der skal kulegrave hele regelsættet for dagpengereglerne.

- Det er jeg glad for, for det er der i høj grad brug for. Det er helt indlysende, siger LO's formand Harald Børsting.

- Kommissionen får stor betydning for den enkelte, der er ved at falde ud af dagpengesystemet, således at vedkommende kan komme tilbage i det ordinære system, siger han.

Kommissoriet bliver ifølge udspillet en bredt sammensat kommission med uafhængige eksperter. Kommissionen skal være færdig senest i foråret 2015. Desuden vil kommissionen inddrage arbejdsmarkedets parter i arbejdet.

Samtidig er der nedsat et ekspertudvalg med Carsten Koch som formand, der er i færd med at kulegrave, hvordan ressourcerne anvendes bedst muligt.

En bedre beskæftigelsesindsats skal være med til at understøtte kortere ledighedsforløb, så færre opbruger retten til dagpenge.

Regeringen har bedt ekspertudvalget om til årsskiftet 2013/14 at komme med idéer til indholdet i et arbejde med fokus på en fremtidssikring af dagpengesystemet.

De nye tiltag glæder Harald Børsting, der mener, at de nye dagpengeregler har haft en for hård indfasningsperiode.

- Det har været et kæmpe fejlskud. Det har vi sagt fra starten af. Desværre er det blevet bekræftet, fordi krisen også trækker ud, siger Harald Børsting.

/ritzau/