Gartnere glade for ny overenskomst

OK08: Flere fynske gartnere er tilfredse med det forslag til en ny overenskomst, som 3F har forhandlet hjem. 3F'ere kan stemme om aftalen frem til 7. april.

Flere fynske gartnere er tilfredse med det forslag til en ny overenskomst, som 3F har forhandlet hjem. 3F'ere kan stemme om aftalen frem til 7. april.Flere fynske gartnere er tilfredse med det forslag til en ny overenskomst, som 3F har forhandlet hjem. 3F'ere kan stemme om aftalen frem til 7. april.

Der var smil på læberne og anerkendende nik med hovedet fra flere fynske gartnere, da de blev præsenteret for deres nye overenskomst.

- Vi er aldrig tidligere steget med 1.000 kroner i løn om måneden. Det er meget positivt, og jeg har allerede stemt ja til den nye overenskomst, siger 49-årige Anne Marie Larsen, sikkerhedsrepræsentant på gartneriet Multigreen, til Nyhedsbrevet 3F.

Barske forhandlinger

Hen ved 20 gartnere var mødt op hos 3F Odense GOPS, da forhandlingssekretær Peter Kaae Holm fra Den Grønne Gruppe i 3F fortalte om deres nye overenskomst. Forslaget til en ny overenskomst for landets op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter blev lavet af forligsmanden i begyndelsen af marts efter seje forhandlinger mellem 3F og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere.

- Jeg har ikke oplevet noget lignende. Det var de hårdeste forhandlinger, jeg har været med til, sagde forhandlingssekretær Peter Kaae Holm på medlemsmødet.

Lønforhøjelse og pensionshop

I forligsmandens treårige mæglingsforslag er der lagt op til, at landets op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter blandt andet får en lønforhøjelse på omkring 1.000 kroner om måneden. Derudover stiger deres pension til 12,75 procent i år 2010, hvilket ligger et stykke over den gængse ramme på 12 procent.

Den månedlige lønforhøjelse og en større pension har stået højt på mange grønne 3F'eres ønskeseddel.

- Jeg er rimelig tilfreds. Både timelønnen og pensionen er steget, og det har været vigtigt for mig. Jeg har besluttet mig at stemme ja til overenskomsten, siger 51-årige Kurt Justesen, der er ansat på gartneriet Rosborg, til Nyhedsbrevet 3F.

3F: Husk at stemme

Kurt Justesens 20-årige kollega Stine Højmelund har endnu ikke besluttet, hvor hun vil sætte sit kryds på stemmesedlen:

- Jeg er rimelig tilfreds med resultatet. Det vigtigste er helt klart stigningerne i lønnen og pensionen. Jeg har helt sikkert tænkt mig at stemme, og jeg overvejer nu, om jeg skal sige ja eller nej, siger Stine Højmelund, ansat hos gartneriet Rosborg, til Nyhedsbrevet 3F.

3F opfordrer alle dets medlemmer til at give deres mening til kende om den nye overenskomst:

- Jeg vil selvfølgelig gerne have, at I stemmer ja til forslaget. Men det allervigtigste er, at I stemmer og får jeres kolleger til også at gøre det, sagde Peter Kaae Holm, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F på mødet.

3F'ere på det såkaldte GLS-A-område kan stemme om deres nye overenskomst frem til 7. april. Resultatet bliver offentliggjort 11. april på 3F's hjemmeside.