Nyt forlis i grønne forhandlinger

OK08: En strejke med op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter er rykket tæt på efter nyt forlis.

Tredje gang var heller ikke lykkens gang, da 3F og Gartneri, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere fredag atter forhandlede om en ny overenskomst under forligsmanden. (Foto: Rikke Madsen.)Tredje gang var heller ikke lykkens gang, da 3F og Gartneri, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere fredag atter forhandlede om en ny overenskomst under forligsmanden. (Foto: Rikke Madsen.)

Tredje gang var heller ikke lykkens gang, da 3F og Gartneri, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere fredag atter forhandlede om en ny overenskomst under forligsmanden.
Det var tredje gang på stribe, at arbejdsgiverne i GLS-A stod bag bruddet i forligsinstitutionen.

- Den store knast i drøftelserne er løn. Arbejdsgiverne gik helt i baglås, fordi vi kræver den samme lønstigning, som landets anlægsgartnere netop har fået, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

Tilbud om 30 procent lavere lønstigning

Landets 3.500 anlægsgartnere har netop fået 1.000 kroner om måneden i ren lønstigning via deres nye overenskomst. Arbejdsgiverne i GLS-A har tilsvarende tilbudt 700 kroner ekstra om måneden til landets 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter. Det svarer til en lønfremgang, der er 30 procent lavere.

- Vi vil ikke acceptere et stort løngab mellem anlægsgartnere og andre ansatte på det grønne område. GLS-A’s fedteri betyder, at vi nu blot er en uge fra en kæmpe konflikt på det grønne område, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

Konflikt fra 1. marts

En kommende konflikt på det grønne område vil træde i kraft lørdag 1. marts. Den vil omfatte landbrug, gartnerier, skovbrug, planteskoler, agroindustrien samt firmaer med fiskeopdræt. Konflikten vil ramme de virksomheder, der er medlem af GLS-A.