Massivt ja fra anlægsgartnere

OK08. Næsten ni ud af ti anlægsgartnere stemte for det forlig, som 3F forhandlede hjem. Den nye overenskomst træder i kraft 1. marts.

Aftalen sikrer langt de fleste af landets hen ved 3.500 anlægsgartnere mere end 1.000 kroner ekstra om måneden fra 1. marts i år. Desuden har blandt andet pensionen fået et nøk opad, så den lander på 12 procent. (Arkivfoto.)Aftalen sikrer langt de fleste af landets hen ved 3.500 anlægsgartnere mere end 1.000 kroner ekstra om måneden fra 1. marts i år. Desuden har blandt andet pensionen fået et nøk opad, så den lander på 12 procent. (Arkivfoto.)

Det blev et rungende ja, da landets anlægsgartnere skulle stemme om deres nye overenskomst.

Hele 86 procent vendte tommeltotten op til det forlig, som 3F forhandlede hjem med Danske Anlægsgartnere i begyndelsen af februar.

- Det er dejligt, at vores medlemmer bakker så stærkt op om den aftale, vi lavede med arbejdsgiverne. Men det er ærgerligt, at der ikke var flere, som valgte at stemme om den nye overenskomst, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

En tusse ekstra om måneden

Kun knap hver tredje af de 2.468 stemmeberettigede 3F'ere valgte at give deres mening til kende om deres nye toårige overenskomst.

Aftalen sikrer langt de fleste af landets hen ved 3.500 anlægsgartnere mere end 1.000 kroner ekstra om måneden fra 1. marts i år. Desuden har blandt andet pensionen fået et nøk opad, så den lander på 12 procent.

Ud over anlægsgartnerne har de ansatte i grovvarekoncernen DLG sagt klart ja til deres nye overenskomst, som giver over 1.000 kroner ekstra om måneden i løn samt en højere pension. Dertil kommer, at der onsdag blev indgået forlig for de ansatte på landets mejerier, som nu kan se frem til samme stigninger i lønnen og pensionen.

Nye forhandlinger mellem 3F og GLS-A fredag

Den eneste overenskomst på det grønne område, som endnu ikke er på plads, er den mellem 3F og Gartneri, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere. Der er nye forhandlinger mellem parterne fra fredag klokken 14.00.

- Linjen er lagt på det grønne område. Der findes intet argument for, at arbejdsgiverne i GLS-A vil have en billigere overenskomst, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

Lykkes det ikke at få en aftale i hus, kan op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter gå i strejke fra lørdag den 1. marts om morgenen. Forligsmanden kan dog også vælge at udsætte konflikten.