Forligsmand laver grønt mæglingsforslag

OK08: Arbejdsgiverne ville ikke indgå en ny overenskomst med 3F for op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter, men forligsmanden lavede lørdag et mæglingsforslag.

- Vi havde håbet, at vi kunne lave et forlig med arbejdsgiverne. Men det var altså tilsyneladende ikke muligt, mente forligsmanden, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F. (Arkivfoto.)- Vi havde håbet, at vi kunne lave et forlig med arbejdsgiverne. Men det var altså tilsyneladende ikke muligt, mente forligsmanden, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F. (Arkivfoto.)

Det lykkedes ikke arbejdsmarkedets parter at lave et forlig for landets op mod 20.000 gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter.

Det betød, at forligsmanden sent lørdag aften besluttede at lave en såkaldt mæglingsskitse efter mere end 30 timers intense forhandlinger mellem 3F og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere.

- Vi havde håbet, at vi kunne lave et forlig med arbejdsgiverne. Men det var altså tilsyneladende ikke muligt, mente forligsmanden, siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

Forslag sprænger pensionsramme

I forligsmandens treårige skitse er der lagt op til, at landets gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter blandt andet får en lønforhøjelse på omkring 1.000 kroner om måneden. Derudover stiger de ansattes pension til 12,75 procent i år 2010, hvilket ligger et stykke over den gængse ramme på 12 procent.

- Vores forhandlere har nikket ja til forligsmandens mæglingsskitse. Men det er selvfølgelig medlemmerne, som i sidste ende beslutter, om de vil godkende forslaget til en ny overenskomst, siger Arne Grevsen.

3F'erne på området kan forvente at få mulighed for at stemme om mæglingsskitsen i anden halvdel af marts. Resultatet af urafstemningen bliver offentliggjort 11. april.

Download mæglingsforslag

Download mæglingsforslag