3F anmelder landbrugsskole til politiet

3F har nu meldt en af landets største landbrugsskoler til politiet for at undervise og formidle illegal arbejdskraft fra Rumænien.

Nyhedsbrevet 3F har fået aktindsigt i én sag, som viser, at Borris Landbrugsskole nær Skjern har undervist en rumænsk elev ulovligt. Nu er landbrugsskolen meldt til politiet. (Foto: Anders Bach)Nyhedsbrevet 3F har fået aktindsigt i én sag, som viser, at Borris Landbrugsskole nær Skjern har undervist en rumænsk elev ulovligt. Nu er landbrugsskolen meldt til politiet. (Foto: Anders Bach)

Det skal være slut med, at Borris Landbrugsskole bare blæser på loven, når det gælder undervisning og formidling af udenlandske elever.

Det mener Fagforbundet 3F, som nu har meldt den vestjyske landbrugsskole til politiet. Det er sket, fordi Borris Landbrugsskole har undervist samt formidlet illegal arbejdskraft til dansk landbrug.

- Det er rystende, at en statsstøttet skole bryder reglerne med fuldt overlæg. Vi vil nu have ryddet fuldstændig op i ulovlighederne, siger Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

Skolen sender elev i ulovlig praktik

Den Grønne Gruppe i 3F ser frem til, at 3F fra 1. juli i år for første gang får indsigt i, hvad der er, der foregår på landets landbrugsskoler. Det sker, når landbrugets egen uddannelse til faglært landmand bliver lagt sammen med landbrugsuddannelsen på landets erhvervsskoler.

Nyhedsbrevet 3F har de seneste par dage afsløret, at Borris Landbrugsskole har undervist en rumæner i april i år, selv om elevens papirer ikke var i orden. Senere sendte skolen endda eleven videre i praktik hos en landmand nær Varde på trods af, at rumæneren slet ikke må arbejde i Danmark.

Det viser papirer fra Udlændingeservice, som Nyhedsbrevet 3F har fået aktindsigt i.

Skolen har fået indskærpet reglerne

Udlændingeservice har tidligere indskærpet reglerne direkte over for ledelsen på Borris Landbrugsskole, men den har alligevel efterfølgende brudt dem. De danske udlændingemyndigheder ser med alvor på sagen.

Socialdemokraterne kræver desuden, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) undersøger, hvor stærk strømmen af illegale elever fra Borris Landbrugsskole til danske landmænd er.

Nyhedsbrevet 3F har fredag og lørdag på ny forgæves forsøgt at få en kommentar fra forstanderen på Borris Landbrugsskole. Indtil videre har ledelsen på landbrugsskolen nægtet at udtale sig i sagen.