3F'ere døjer især med rygproblemer

Med PensionDanmarks sundhedsordning kan du få hurtig behandling ved problemer og gener i led, muskler og sener, der stammer fra jobbet. På den måde kan du forebygge længerevarende sygefravær.

Fysioterapeut Kim Pedersen har behandlet mange 3F'ere. Og det er især rygproblemer, der plager medlemmerne. (Foto: PensionDanmark)Fysioterapeut Kim Pedersen har behandlet mange 3F'ere. Og det er især rygproblemer, der plager medlemmerne. (Foto: PensionDanmark)

Av min ryg. Sådan lyder det fra mange 3F'ere, som fysioterapeut Kim Pedersen har med at gøre. Han arbejder som fysioterapeut hos Falck Healthcare, der står for driften af PensionDanmarks sundhedsordning.

Sundhedsordningen kan hjælpe dig, hvis du har problemer i led eller muskler på grund af arbejdet, og det står dig frit at få behandlinger hos en kiropraktor, zoneterapeut, massør eller fysioterapeut. Er du i tvivl, anbefaler PensionDanmark, at man starter hos en fysioterapeut.

- I behandlingen undersøger jeg med hænderne, hvor problemerne er, og behandler med dyb tværmassage og udspænding af muskulaturen, forklarer Kim Pedersen.

Flest problemer med ryggen

Kim Pedersen fortæller, at det ofte er problemer med ryggen og lænden, som medlemmerne kommer med.

- Folk har tit alt for travlt på arbejdet. Det betyder, at de glemmer at variere deres bevægelser og arbejdsrutiner, og så havner de hos mig.

Fysioterapeuten kan også hjælpe med målrettede øvelser, som hjælper mod smerterne, og som forebygger, at de kommer tilbage.

- Typisk laver jeg et øvelsesprogram med fem-seks øvelser, som tager 10-15 minutter at komme igennem. Jeg gennemgår programmet med medlemmet, der så skal lave øvelserne to til tre gange om ugen, forklarer Kim Pedersen.

Lav øvelser på jobbet

Og synes man, at det er for tidskrævende og træls at lave øvelser i fritiden, kan man bare lave dem, mens man arbejder. For det er vigtigt at fortsætte med forebyggende træning - også efter at behandlingerne er stoppet.

Men først og fremmest er det vigtigt, at man kommer af sted og får en diagnose på sine problemer.

- Det er en rigtig dårlig idé at gå et år med problemerne. Det betyder bare, at problemerne bliver værre og kræver flere behandlinger, siger Kim Pedersen.

Læs mere om sundhedsordningen på PensionDanmarks hjemmeside.