Færre unge får international erfaring

Ti procent færre unge tog i 2006 en del af deres erhvervsuddannelse i udlandet i forhold til 2005. Kortsigtet, at arbejdsgiverne holder de unge hjemme, mener 3F.

Knap 1.700 elever i de erhvervsrettede grunduddannelser tog til udlandet i 2006 for at gennemføre en del af deres uddannelse på en udenlandsk skole eller i en virksomhed mod knap 1.900 i 2005.Knap 1.700 elever i de erhvervsrettede grunduddannelser tog til udlandet i 2006 for at gennemføre en del af deres uddannelse på en udenlandsk skole eller i en virksomhed mod knap 1.900 i 2005.

Inden for erhvervsuddannelserne er der i de seneste år sket et fald i antallet af unge, der tager til udlandet for at gennemføre en del af deres uddannelse på en udenlandsk skole eller i en virksomhed.

Knap 1.700 elever i de erhvervsrettede grunduddannelser tog til udlandet i 2006 for at gennemføre en del af deres uddannelse på en udenlandsk skole eller i en virksomhed mod knap 1.900 i 2005.

Det viser tal fra CIRIUS, der er en styrelse i Undervisningsministeriet med det overordnede mål at styrke internationaliseringen af danske uddannelser.

Travlhed holder dem hjemme

CIRIUS forklarer faldet med gode økonomiske konjunkturer i Danmark, som har gjort det lettere at finde danske praktikpladser. Plus, at mange virksomheder tøver med at udstationere lærlinge og elever i en situation med fuld beskæftigelse og stor ordrebeholdning.

Uddannelseskonsulent i 3F Steen Boesen kalder det kortsigtet af arbejdsgiverne, at de holder igen med udlandsophold til deres lærlinge.

- I en globaliseret verden er det godt at hente erfaringer fra andre lande og få internationale kompetencer. Den nye lov om erhvervsuddannelser fra august i år har som et af målene at øge internationaliseringen og få flere unge til udlandet. Det håber jeg kan skubbe i den rigtige retning, siger han.