Industriens 3F'ere fik rekordgevinst i 2012

Pension: De fleste 3F'ere, der er medlemmer hos Industriens Pension, kan se, at deres pensionsformue voksede med næsten 50 procent i 2012. Rekorden skyldes stort afkast og omlægning til opsparing med såkaldt markedsrente.

Der kom flere sedler i bunken i 2012 - når det gælder 3F'ernes pension. (Foto: Colourbox)Der kom flere sedler i bunken i 2012 - når det gælder 3F'ernes pension. (Foto: Colourbox)

Næsten 50 procent flere kroner, der kan gøre gavn i den tredje alder.

Sådan er resultat på bundlinen for 2012. I hvert fald for langt de fleste af de 3F'ere, der indbetaler til Industriens Pension.

Her blev 2012 rekordår, når det gælder vækst i opsparingen. Og det skyldes tre ting:

  • Flotte afkast på 10 til 13 procent.
  • Årets indskud via lønnen.
  • En omlægning, der ændrer pensionsordningen, så dens afkast fremover følger markedet.

En kvart omgang oven i

Omlægningen betyder, at de fleste medlemmer hos Industriens Pension fik et engangsbeløb ind på deres opsparing i 2012.

Det svarer til cirka 25 procent af opsparingen. Og det indebærer, at der ikke længere skal være penge i reserve til år med nedture på aktiemarkedet. Derfor er reserverne nu blevet fordelt til hver enkelt medlem, forklarer Industriens Pension.

En typisk 3F'er, der havde sparet 240.000 kroner op pr. 1. januar 2012, har i dag 354.000 kroner i sit depot hos Industriens Pension.

Tjek din formue

I februar kan medlemmerne gå på nettet og tjekke præcist, hvad 2012 betød for pensionen. Og hvor meget opsparingen er vokset.

Det er muligt på "min side" på www.industrienspension.dk

- Og så får vores medlemmer deres årlige pensionsoverblik med posten i løbet af februar og marts. Her kan de se, hvor meget deres opsparing er vokset. Medlemmer, der tilmelder sig e-boks, får besked lige så snart, vi har oplysningerne, siger Jens Almegaard, der er kommunikationschef i Industriens Pension.