Solide afkast til 3F-pensioner

Pensionsselskaber for 3F-medlemmer gav i 2011 en høj forrentning af medlemmernes formuer. Industriens Pension topper med hele 30 procent.

Medlemmerne af 3F og dermed af PensionDanmark og Industriens Pension har fået en god forrentning af deres pensionspenge.Medlemmerne af 3F og dermed af PensionDanmark og Industriens Pension har fået en god forrentning af deres pensionspenge.

Medlemmerne af 3F og dermed af PensionDanmark og Industriens Pension har fået en god forrentning af deres pensionspenge. Det fremgår af de seneste årsrapporter for 2011 fra de to selskaber.

Forrentningen svinger mellem 6,3 og 11,7 procent. Forskellen skyldes flere faktorer. Det drejer sig blandt andet om alder. Ældre pensionsopsparere har mindre risikable investeringer i obligationer, mens yngre opsparere har en større portion aktier. Med 2011 som et svagt år for investeringer i aktier følger også et mindre afkast.

Stor ekstra bonus

Industriens Pension skiftede sidste år fra en gennemsnitsrente til markedsrente.

Ændringen betyder, at medlemmer af Industriens Pension i juni vil få en ekstra stor forhøjelse af deres pension. Selskabet udlodder nemlig deres reserver til medlemmerne. Samtidig fik medlemmerne en rente på 6,3 procent. Det giver en samlet forrentning på 30 procent.

Så hvis man ved årsskiftet havde opsparet 300.000 kroner op på sin pensionskonto, vil man efter 1. juni have 390.000 kroner på kontoen. Hvis man har skiftet job og dermed har et nyt pensionsselskab, skal man vente med at overflytte sin pensionskonto hos Industriens Pension til efter 1. juni.

Meget tilfredse

- Vi er meget tilfredse med, at vi har opnået et godt investeringsresultat samtidig med, at medlemmerne får forhøjet deres opsparing med mere end 23 procent ekstra, siger administrerende direktør Laila Mortensen fra Industriens Pension.

- 2011 har været et udfordrende år at investere i. Derfor er vi meget tilfredse med at kunne give medlemmerne mellem 8,2 og 11,7 procent i afkast, understreger administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Begge selskaber har nogle af de laveste omkostninger til administration af medlemmernes formuer.