Samtale og jobrotation skal redde ledige

Akutpakke: I år og næste år vil der blive brugt 332 millioner kroner i en akutpakke for at hjælpe tusinder af ledige. Pakken må være første fase i indsatsen, siger lederenen af 3F's a-kasse.

I år og næste år vil der blive brugt 332 millioner kroner for at hjælpe ledige, som kan miste dagpenge efter nytår. (Foto: Colourbox)I år og næste år vil der blive brugt 332 millioner kroner for at hjælpe ledige, som kan miste dagpenge efter nytår. (Foto: Colourbox)

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har i dag forhandlet med arbejdsgivere, lønmodtagere, kommuner og a-kasser om en såkaldt akutpakke til de tusindvis af ledige, der fra nytår står til at miste dagpengene som konsekvens af stramningerne på området.

Pakken kommer efter sigende til blandt andet at indeholde følgende:

* I år og næste år vil der blive brugt 332 millioner kroner for at hjælpe ledige, som kan miste dagpenge efter nytår.

* Øget jobrotation.

* Flere job med løntilskud

* En fokuseret hjælp til jobsøgning. Blandt andet får ledige ret til en jobrådgiver, der kan matche dem med de rigtige job.

* Alle ledige, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, indkaldes til en "straks-samtale" inden en uge. Ledige, som ikke besvarer advarselsbreve fra a-kasserne, kontaktes af et "job-beredskab".

* Regeringens akutpakke betales især med reserver på finansloven og nye penge. Men noget finansieres af regeringens ungepakke og uddannelsesløft.

* Akutpakken rører hverken ved to års dagpengeperiode eller 52 ugers genoptjening.

Kilde: Ritzau, DR og Politiken