Jobcenter og 3F-afdeling inspirerer Mette F

Inspirationsdag: Mette Frederiksen besøgte i går Helsingør Jobcenter. Allerede før regeringen lancerede sin akutpakke, søsatte jobcentret og den lokale 3F-afdeling deres eget initiativ over for ledige.

Helsingør Jobcenter og den lokale 3F-afdeling havde tirsdag inviteret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen på besøg. Formålet var, at fortælle ministeren om den ekstra indsats, der har været i gang over for ledige i Helsingør Kommune, allerede inden regeringens akutpakke blev lanceret.

- Samarbejdet mellem jobcentret og 3F's Akasse blev allerede intensiveret før sommer. Vi kunne ikke holde ud at se, at vores medlemmer var utrygge ved deres situation. Da så det kom frem i medierne, at a-kasserne og jobcentre skulle tage mere ansvar, ville vi godt fortælle Mette Frederiksen, hvad vi allerede var i gang med, siger a-kasseleder i 3F Nordøstsjælland Lene Lolk.

Ros fra ministeren

Det var borgmester i Helsingør Kommune Johannes Hecht-Nielsen, der bød velkommen til mødet, hvor Mette Frederiksen også fik mulighed for at hilse på tre ledige, som snart mister dagpengeretten. Ministeren lyttede interesseret, og efter mødet roste hun samarbejdet i kommunen.  

- Heroppe er man forud for sin tid. Det arbejde, der er sat i gang mellem 3F's Akasse og jobcenteret, er på mange måder forbilledligt. Der er blevet nedbrudt barrierer, og man har fået sat det enkelte menneske i centrum. Der er et helt andet samarbejde, end der var tidligere, sagde hun til Fagbladet 3F.

Opbakning til akutpakke

Både fra Helsingør Jobcenter og 3F Nordøstsjælland er der opbakning til regeringens akutpakke.

- Hvis alle parter, både jobcentre, a-kasser og arbejdsgivere, tager deres ansvar alvorligt, så skal det nok lykkes, siger fagkonsulent i Helsingør Jobcenter Dorthe Høgh.

Der er dog stadig plads til justeringer, mener a-kasseleder i 3F Nordøstsjælland Lene Lolk.

- De motiverende samtaler, både i a-kasser og i jobcentre, kræver nogle hænder og menneskelige ressourcer. Det vil man kunne finde en løsning på ved at skrue lidt på reformknappen. Samtidig håber vi, at vi på sigt kan koncentrere os mere om borgerne og lade noget af alt bureaukratiet ligge, siger hun.

YouTube link

YouTube link