Sundhedsordning sikrede Jens hurtig behandling

Falck-redder Jens Christian Larsen sprang køen over og fik hurtig behandling for sit dårlige knæ. Alt sammen takket være PensionDanmarks sundhedsordning.

Jens Christian Larsen fik hurtig behandling for en ødelagt menisken i knæet takket være PensionDanmarks sundhedsordning. (Foto: Jens Bach)Jens Christian Larsen fik hurtig behandling for en ødelagt menisken i knæet takket være PensionDanmarks sundhedsordning. (Foto: Jens Bach)

Det er halvandet år siden, at Falck-redder Jens Christian Larsen fra Nykøbing Mors hankede op i en startbooster for at starte en bil på en ujævn sommerhusgrund ved Agger.

Pludselig trådte han ned i et hul. Bagefter kunne han ikke støtte på venstre ben.

- Jeg humpede mig igennem de næste 14 dage. Men på et tidspunkt kunne benet ikke rettes ud igen, fortæller Jens Christian Larsen.

Menisken i knæet var ødelagt. Ifølge vagtlægen skulle Jens Christian Larsen MR-scannes: Ventetiden var en måned. En leder gjorde opmærksom på "Hurtig Diagnose", som en del 3F'ere har gennem fagforeningen.

Og så gik det hurtigt. Samme dag blev han ringet op af en sygeplejerske, og han blev MR-scannet dagen efter. Ventetid på operation: en måned. Det fik sygeplejersken ændret til operation i Aarhus efter halvanden uge.

- Man var virkelig i gode hænder. Hun kunne trække i nogle tråde rundt omkring og fulgte mig hele vejen igennem, fortæller Jens Christian Larsen, der var tilbage på arbejde en måned efter operationen.

- Uden Hurtig Diagnose ville det have taget to måneder længere, mener han.

Kvik behandling

Når du har fået en henvisning til en speciallæge fra egen læge, kontakter du Hurtig Diagnose. En sygeplejerske hjælper dig videre med den hurtigst mulige behandling.

Fra 1. oktober har 56.000 3F-medlemmer på transport-, lager- og fiskerioverenskomster fået udvidet sundhedsordningen i PensionDanmark med Hurtig Diagnose. Også 3F'ere omfattet af overenskomster med Danske Anlægsgartnere, GLS-A, Mejeribrugets Arbejdsgiverforening, Dansk Byggeri og Falck-ansatte er med i ordningen.