To grønne uddannelser samles i én

Efter langt tilløb er der enighed om en ny uddannelse til landmand, der erstatter de to nuværende uddannelser. 3F er tilfreds - vejen banet for tæt og loyalt samarbejde.

En ny uddannelse til fremtidens landmænd erstatter den nuværende uddannelse til faglært landmand og jordbrugsassistentuddannelsen. (Arkivfoto)En ny uddannelse til fremtidens landmænd erstatter den nuværende uddannelse til faglært landmand og jordbrugsassistentuddannelsen. (Arkivfoto)

3F, Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Dansk Landbrug er blevet enige om at oprette en ny uddannelse til fremtidens landmænd, der erstatter den nuværende uddannelse til faglært landmand og jordbrugsassistentuddannelsen.

Dermed er det slut med at have to konkurrerende uddannelser - antallet af elever var ganske enkelt ikke stort nok.

Forhandlingssekretær Morten Fischer Nielsen, der var forhandlingsleder for 3F, pointerer, at det er mange års drøftelser og forhandlinger, der nu er afsluttet.

Samarbejde gavner unge

- Vi er meget tilfredse, men mest tilfredse med, at alle parter og organisationer på landbrugsområdet nu må indstille sig på et tæt og loyalt samarbejde. Til gavn for de unge under uddannelse, men også for branchens udvikling og trivsel. Nu skal alle parter sætte sig sammen og skabe de bedst mulige uddannelsesforhold for de unge, siger Morten Fischer.

Den nye uddannelse er en erhvervsuddannelse, som skal kunne udbydes af både tekniske skoler og landbrugsskoler. Uddannelsen vil blive reguleret af et fagligt udvalg, hvor 3F har den ene halvdel af pladserne, mens Dansk Landbrug og arbejdsgiverne har den anden halvdel. Udvalget bliver også udvalg for AMU-uddannelserne.