OBS: Du er nu offline

Kongresdebat: Kampen mod social dumping er i højsædet

3F er oppe mod stærke kræfter, og der er mange udfordringer. Derfor er det vigtigt at bevare den store fokus på indsatsen mod social dumping, lød det i debatten om forbundsformand Per Christensens beretning.
Jan Michael Gregersen argumenterede for kædeansvar. (Foto: Michael Bo Rasmussen)
Jan Michael Gregersen argumenterede for kædeansvar. (Foto: Michael Bo Rasmussen)
Af 
 

Der er stor opbakning i befolkningen til kampen mod social dumping, og selv om 3F rejser og har vundet mange sager blandt andet i forbindelse med metro-byggeriet i København, er presset fortsat stort, og det myldrer frem overalt med underbetalte arbejdere uden overenskomster.

Derfor skal 3F skal fortsat være kraftigt engageret i kampen mod social dumping, lød et af budskaberne, da i alt 60 delegerede fra hele landet gik på talerstolen på 3F's kongres i Aalborg for at debattere forbundsformand Per Christensens beretning.

- 3F står snart alene i kampen mod social dumping, og der er store udfordringer, hvis midlerne fra regeringen til indsatsen mod social dumping bortfalder, sagde Jørgen Erik Kozak Nielsen, der er formand for 3F Lolland.

- Samarbejdet mellem politi, Arbejdstilsynet og SKAT skal øges, sagde han.

Kalder på kædeansvar

Kampen mod social dumping foregår inden for blandt andet byggeriet, rengøringsbranchen og på transportområdet.

- Og det er vigtigt, at vi får kædeansvar ind i overenskomsterne, sagde hovedbestyrelsesmedlem Jan Michael Gregersen, 3F Fredericia.

Fra talerstolen blev det påpeget af andre delegerede, at 3F reelt står alene i kampen for ordentlig løn og vilkår, hvorfor det er vigtigt at fastholde fokus og sætte dagsordenen på området.

Ud over social dumping og kædeansvar var 3F's organisering, sociale klausuler, arbejdsmiljø, grøn omstilling og modstanden mod en højere pensionsalder blandt de mange emner, der blev berørt i den engagerede og flere timer lange debat.