OBS: Du er nu offline

Stor opbakning til 3F'ere i lufthavnen på kongres

Der var støtte til bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn fra alle dele af landet efter den såkaldte "junglelov-sag".

- Det er ikke sidste gang, vi kommer til at opleve, at der er nogen, der vil så tvivl om det gode arbejde, vi laver hver dag, lød det fra murersvenden Emil Torp Olsen. (
	Niels Åge Skovbo)
- Det er ikke sidste gang, vi kommer til at opleve, at der er nogen, der vil så tvivl om det gode arbejde, vi laver hver dag, lød det fra murersvenden Emil Torp Olsen. ( Niels Åge Skovbo)
Af 
 

3F’erne i Københavns Lufthavn skal stå fast på deres ret til organisere sig og få nye medlemmer ind i fagforeningen.

Det budskab er igen og igen blevet gentaget fra talerstolen på 3F’s kongres i Aalborg.

Her bakkede 3F’ere fra hele landet og fra mange forskellige fag op om de bagagemedarbejdere, der i de sidste to uger har været genstand for mediernes søgelys, fordi en vikar i lufthavnen er blevet presset til at melde sig ind i den lokale 3F-afdeling, 3F Kastrup.

- Vi har retten til at organisere, vi skal bare gøre det på en klog måde - vi skal overbevise og argumentere, og det skal vi gøre igen og igen og igen, lød det fra Jakob Andersen, der kommer fra afdelingen 3F Københavns Chauffører.

3F’s kongres blev skudt i gang lørdag, hvor forbundsformand Per Christensen efter sin beretning smed sit talepapir for at adressere den penible sag fra lufthavnen.

Strøm af skulderklap fra kongres

- Organisering af medlemmer skal naturligvis ske inden for lovgivningens rammer, sagde Per Christensen.

Han bakkede herefter op om den udskældte bagagemedarbejder, Michael “Pyrus” Marstrand, der er blevet udsat for hård kritik, efter han i en lydoptagelse er blevet afsløret i at true en vikar i lufthavnen, som ikke ville melde sig ind i 3F.

- Michael Marstrand har erkendt, at han gik for langt, og når man kan erkende egne fejl og tage konsekvenserne af dem, så er man i min bog et mandfolk, fortsatte 3F-formand Per Christensen.

LÆS OGSÅ: 3F-formand fra talerstolen: Pyrus fra lufthavnen er et mandfolk

Lørdag og søndag er der sendt en strøm af skulderklap fra kongressen i Aalborg til lufthavnsmedarbejderne i Kastrup.

Ingen billiger truslerne, men 3F’erne er alle enige om, at bagagemedarbejderne i SAS Ground Handling fortsat skal insistere på at organisere sig.

Ros fra murersvend

- Pyrus og alle vores kammerater i lufthavnen har fået skideballer nok, nu er tiden kommet til, at vi skal slå ring om dem, sagde Allan Busk, formand i 3F Aalborg.

- Jeg er stolt af at være i en fagforening, hvor vi insisterer på, at vi skal organisere os ude på arbejdspladserne, lød det fra formand i 3F Transportgruppen, Jan Villadsen, som også roste bagagemedarbejderne for deres kamp mod lavprisflyselskabet Ryanair, der er kendt for at dumpe løn- og arbejdsvilkårene i de lufthavne, hvor de opretter baser.

Jonas Andersen, der er murersvend og faglig sekretær i den københavnske afdeling for byggearbejdere BJMF, lagde vægt på vigtigheden i at være medlem af den fagforening, der har sørget for ens løn- og arbejdsvilkår gennem overenskomstforhandlinger.

- Pyrus, du gør som murersvendene har gjort i de sidste 100 år. Man skal stå i den overenskomstbærende fagforening, sådan er det bare, lød det fra Jonas Andersen.

I tilfældet fra lufthavnen var den vikar, der blev udsat for trusler, medlem af ingeniørernes fagforening IDA, som ikke har nogen andel i de gode vilkår, som de ufaglærte bagagemedarbejdere har kæmpet for gennem årtier.

For defensivt og langsomt

Der var dog også kritik af 3F-formand Per Christensen for ikke komme hurtigt nok på banen, da balladen i lufthavnen brød ud.

- Det var for defensivt, og det tog for lang tid, lød det fra Emil Torp Olsen, der er murersvend fra 3F Aalborg og en af de stemmer, der har markeret sig højlydt under lufthavnsstriden.

Det gav Per Christensen ham efterfølgende ret i:

- Jeg skulle først lige finde ud af, hvad der var op og ned i den her sag, sagde 3F-formanden og fortsatte:

- Men så vil jeg også sige: I kan sige lige, hvad fanden I vil. Det kan jeg ikke. Derfor er jeg nødt til at trække vejret først. Men vi skulle måske have reageret lidt før.

Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup, hvor bagagemedarbejderne er organiseret, takkede for den store opbakning.

- Det har været dejligt med opbakning, 3F gør os alle sammen stærkere, det er så fedt, sagde Henrik Bay-Clausen.