OBS: Du er nu offline

Transportformand:  Vi giver ikke op eller bøjer os

Kampen mod det prekære arbejdsmarked og kampen for ordentlige vilkår på Nemlig.com fortsætter, lød det fra Jan Villadsen, formand for 3F Transport, ved gruppekonferencen.

Jan Villadsen: Overenskomsten med Just Eat viser, at ordnede forhold godt kan lade sig gøre – også hos Wolt og Nemlig.com. (
	Niels Aage Skovbo)
Jan Villadsen: Overenskomsten med Just Eat viser, at ordnede forhold godt kan lade sig gøre – også hos Wolt og Nemlig.com. ( Niels Aage Skovbo)
Af 
 

Vi giver ikke op. Vi bøjer os ikke.

Sådan sagde formand for 3F Transport Jan Villadsen på gruppekonferencen på 3F’s kongres.

Ordene er målrettet Nemlig.com, og midlet er 3F Transports kampagne for ordentlige forhold for de chauffører, der kører dagligvarer ud til danske familier og offentlige kunder for det udskældte onlinesupermarked.

3F's Transportgruppe har jævnligt sat dagsordenen, når det gælder Nemlig.com. Det afspejlede sig i Jan Villadsens  redegørelse til de 125 delegerede fra transportområdet onsdag i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Kom til lommerne, Anders

Jan Villadsen konstaterede, at en aftale endnu ikke er i hus, og bad forsamlingen sende et klart signal til hovedejeren af Nemlig.com, milliardæren Anders Holch Povlsen, der lyder sådan her:

- Anders, nu må du til lommerne og skabe ordentlige forhold for chaufførerne. Du har råd til det og kan stadigvæk leve fint på dine slotte, selvom du betaler en ordentlig løn.

Jan Villadsen henviste til, at 3F har tegnet overenskomst med Coop og Føtex for samme slags arbejde, som chauffører udfører hos Nemlig.com.

Alle skal forstå det 

Han rettede blikket mod Just Eat, der også har tegnet overenskomst med 3F, og citerede madudbringningstjenestens logistikdirektør, der siger: Ordnede forhold og godt arbejdsmiljø gavner alle.

- Det skal vi have alle onlinebutikker og alle platforme til at forstå, sagde han og fortsatte:

-  Overenskomsten med Just Eat viser vejen for, at ordnede forhold kan lade sig gøre – også hos Wolt og Nemlig.com, sagde han adresseret til det prekære arbejdsmarked, hvor ansatte kæmper for deres levebrød på nultimers-kontrakter, som tidsbegrænset ansatte eller falske selvstændige med begrænsede rettigheder. 

Hårde tider

Han rundede blandt andet også de kommende overenskomstforhandlinger og pointerede, at det er hårde tider med inflation og prisstigninger.

- Der er ingen tvivl nu. Løn er et hovedkrav, og det gælder alle brancher og sektorer, sagde han.

Arbejdsmiljøet fik også ord med på vejen:

- Vi skal have et bedre arbejdsliv og et holdbart liv for seniorer. Alle ved, at vores medlemmer har en hård hverdag. Vi skal ikke være syge af at gå på arbejde, sagde han og understregede, at der skal kæmpes for at få 3F Transports dagsordner igennem.

Fuld opbakning

- Vi skal bruge vores fællesskab og sammenhold. Vi har brug for hinanden, sagde han.

Der var fuld opbakning fra de delegerede til Jan Villadsens redegørelse, som der var 13 indlæg til i debatten bagefter.

De delegerede kom i debatten ind på emner som problemer med trafikselskaberne og flekstrafik, social dumping og manglende kontrol af løn- og arbejdsvilkår ved offentlige udbud.

Til slut kom opbakningen også til udtryk ved et enstemmigt genvalg af Jan Villadsen som gruppeformand – med stående klapsalver fra de 125 delegerede.

Nye ansigter i gruppen

Samtlige forhandlingssekretærer i 3F Transport, der genopstillede, blev også genvalgt.

Men der kom to nye ansigter i gruppen.

Forhandlingssekretær John Bondebjerg genopstillede ikke, og her blev den tidligere formand for 3F Randers, Ole Christensen, der i forvejen var konstitueret som forhandlingssekretær, enstemmigt valgt.

Forhandlingssekretær Palle Thirstrup genopstillede heller ikke, og her blev næstformand i 3F Københavns Chauffører Harald Fabricius enstemmigt valgt.