OBS: Du er nu offline

Industrien vil ud til alle medlemmer:   Lettere at få styr på overenskomster

Til OK2020 ønsker 3F Industri en debat funderet i fakta. Det skal hjemmesiden okfakta.dk hjælpe med. Den blev lanceret ved gruppekonferencen onsdag.

Mads Andersen er genvalgt som formand for 3F Industri. (
	Joachim Rode)
Mads Andersen er genvalgt som formand for 3F Industri. ( Joachim Rode)
Af 
 

Det skal være mindre bøvlet for helt almindelige medlemmer af 3F Industri at finde hoved og hale i regler for overarbejde, fritvalgskonto, løn, barsel og alle det andet, som afgør ens løn og arbejdsvilkår.

Selvom overenskomsten på industriens område samlet blev vedtaget i 2017, stemte et lille flertal af medlemmerne i 3F Industri nej. Og det gav en del eftertanke:

- Vi har brugt rigtigt lang tid på at evaluere det. Det krævede resultatet også. Det er nødvendigt at inddrage i langt højere grad end tidligere, hvis vi skal lande en aftale, som medlemmerne kan se sig selv i, sagde Mads Andersen, formand for 3F Industri, i sin mundtlige redegørelse ved gruppekonferencen i Aalborg Kongrescenter onsdag.

Derfor lancerer 3F Industri sammen med de andre fagforeninger i industrien nu hjemmesiden okfakta.dk.

Her kan man finde fakta om de overenskomstforhandlinger, der er ved at starte op nu og efter planen fører til nye aftaler i starten af 2020.

Man kan læse om processen, få et overblik over de væsentligste elementer og et historisk tilbageblik. Der er nyheder, og man kan teste sin viden.

Rekordmange forslag

I 2017 havde nej-siden stor succes med deres kampagne om at ”stemme nej til 42 timers arbejdsuge”.

Ifølge Mads Andersen byggede debatten dengang på mange misforståelser:

- Denne gang gør vi ekstra meget ud af aktivt at inddrage medlemmerne, så de kan stemme på et oplyst grundlag.

Blandt andet har 3F’ere i industrien her i foråret formuleret 741 forslag til Industriens Overenskomst:

- Lokale afdelinger, tillidsfolk og medlemmer har fra starten været centrale i processen. Derfor er det lykkedes os at sætte ny rekord i indkomne forslag. Så er det bare skønt at være formand, sagde Mads Andersen.

Fire nye forhandlingssekretærer

Ved gruppekonferencen blev Mads Andersen af de godt 200 delegerede genvalgt som formand uden modkandidater. Han har siddet på posten siden 2010.

Blandt de 15 forhandlingssekretærer i Industrigruppen er der ret stor udskiftning i disse år. Her var der fire nyvalg denne gang: Jannie Bunk, Frank Við Stein, Morten Silo-Bøjstrup og Dzevad Ramic.