Arbejdsgivere vil udstøde Gartnervikaren

Det fynske vikarbureau Gartnervikaren er på vej til at blive smidt ud af arbejdsgiverforeningen GLS-A på grund af firmaets historisk dårlige måde at drive virksomhed på.

23-årige Marius Christensen og hans familie kan se frem til at få knap 31.000 kroner, som han er blevet snydt for i løn hos det fynske vikarbureau Gartnervikaren.  (Foto: Morten Halsskov)23-årige Marius Christensen og hans familie kan se frem til at få knap 31.000 kroner, som han er blevet snydt for i løn hos det fynske vikarbureau Gartnervikaren. (Foto: Morten Halsskov)

Det fynske vikarbureau Gartnervikaren må regne med at få ekstra travlt fremover.

Ejer Kim Lauritzen skal nemlig efter alt at dømme ikke længere blot sætte sine vikarer i arbejde, men han skal også samtidig selv styre de store stakke af faglige sager mod hans firma, som vælter ind på hans skrivebord.

I hvert fald drøfter hans arbejdsgiverorganisation, GLS-A, lige nu at fjerne vikarbureauet på listen over medlemsvirksomheder.

- Vi vil ikke leve med et medlem, som har så mange faglige sager. Det er aldrig nogensinde sket før, og det kommer aldrig til at ske igen. Det er en uacceptabel måde at drive virksomhed på. Vi har sat en eksklusion af Gartnervikaren på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde, siger Johnny Ulf Larsen, direktør i Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, til Nyhedsbrevet 3F.

134.000 til to rumænere

Siden december sidste år har Gartnervikaren tabt 13 faglige sager, som 3F har rejst for såvel danske som udenlandske medlemmer. 3F'erne er blevet snydt for løn, feriepenge, pension eller betaling for søgnehelligdage.

Nyhedsbrevet 3F kunne mandag fortælle om de seneste to sager, hvor Gartnervikaren må betale to rumænske vikarer knap 134.000 kroner som følge af en faglig afgørelse truffet i fællesskab af Fagforbundet 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A.

Ejeren af Gartnervikaren er dog langtfra tilfreds med den afgørelse, som hans egen arbejdsgiverorganisation har været med til at træffe:

- Jeg anerkender ikke, at sagen er tabt. Jeg kan ikke se, at der er en afsluttet sag overhovedet. Min advokat vil nu tage kontakt til GLS-A, siger Kim Lauritzen til Nyhedsbrevet 3F.

Vil du betale de 134.000 kroner til de to rumænere?

- Jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt jeg vil betale 134.000 kroner, siger Kim Lauritzen.

Mødte ikke til mæglingsmøde hos sig selv

GLS-A har den klare holdning, at Gartnervikaren skal betale beløbet på knap 134.000 til 19-årige Sorin Pasca og 23-årige Marius Christensen, som havde arbejdsdage på op til halve døgn på flere fynske gartnerier.

- Sagen er lukket. Vi har ikke fået nogen henvendelser fra vores medlem i sagen, selvom vi har rykket og rykket. Gartnervikaren skal betale beløbet, og der er ingen muligheder for at anke, siger Johnny Ulf Larsen, direktør for GLS-A.

Direktøren afviser Kim Lauritzens påstand om, at ejeren af Gartnervikaren ikke har været inviteret til mæglingsmødet mellem 3F og GLS-A:

- Det passer ikke, Kim Lauritzen har været inviteret. Og der har tidligere været aftalt mæglingsmøder på Kim Lauritzens egen adresse, hvor han ikke selv er mødt op, siger Johnny Ulf Larsen.

Gartnervikaren: GLS-A er skyld i sager

Ejeren af Gartnervikaren har tidligere over for Nyhedsbrevet 3F udtrykt stor ærgrelse over, at han har betalt "temmelig mange penge" for sit medlemskab hos GLS-A.

Ifølge Kim Lauritzen er det problemer med de ansættelseskontrakter, som han har printet ud fra arbejdsgiverorganisationens hjemmeside, der gør, at han har tabt de faglige sager.

Nyhedsbrevet 3F kender til flere tilfælde, hvor vikarer hos Gartnervikaren ikke har fået et ansættelsesbevis, selvom de har arbejdet flere måneder for det fynske vikarbureau.