Nordea smækkede kassen i for Birgit

Birgit Nicolaisen er så syg, at hun har fået førtidspension fra kommunen. Men Nordea Liv & Pension ville alligevel ikke hoste op med erstatning.

Birgit Nicolaisen har haft leukæmi og har fået to nye hofter. Men Nordea ville alligevel ikke give hende invalidepension. (Foto: Lene Esthave)Birgit Nicolaisen har haft leukæmi og har fået to nye hofter. Men Nordea ville alligevel ikke give hende invalidepension. (Foto: Lene Esthave)

Det er ret imponerende, at 56-årige Birgit Nicolaisen er i stand til at smile. De seneste 10 år af hendes liv har nemlig været fyldt med udfordringer af de helt store.

I 2002 fik hun konstateret leukæmi og blev indlagt på hospitalet til kemoterapi.

- Jeg pakkede tasken og troede aldrig, at jeg kom hjem igen, husker hun.

Knap var leukæmien kommet under kontrol, før hun skulle have to nye hofter.

Og som om det ikke var nok, mistede hun også sin søn. Han døde som 16-årig på grund af en hjertefejl.

Bøvl med Nordea

Birgit Nicolaisen har arbejdet som ufaglært i det sønderjyske, siden hun var 18 år. Efter en periode på fleksjob var hun så nedslidt, at hun i 2008 måtte stoppe helt på jobbet. Sidste år fik hun så førtidspension.

Men så startede kampen med hendes forsikringsselskab, Nordea Liv & Pension. Birgit Nicolaisen havde tegnet en forsikring, som giver erstatning, hvis man har mistet mindst to tredjedele af sin erhvervsevne.

Men Nordea smækkede kassen i. Selskabets lægekonsulenter mente nemlig godt, at Birgit Nicolaisen kunne gå på arbejde.

Medhold i ankenævn

3F Sønderborg gik ind i sagen og klagede til Ankenævnet for Forsikring. For nylig gav nævnet Birgit Nicolaisen medhold. Nordea har nu langt om længe hostet op med pengene - i alt bliver det til omkring 650.000 kroner.

- Det er forfærdeligt, at man skal kæmpe sådan. Havde jeg ikke haft min datter, mand og 3F, havde jeg ikke stået dette igennem, siger hun.

Klik her og se videoklip, hvor Birgit Nicolaisen fortæller om sin sag.