Politiet undersøger arbejdstilladelser

Fyns Politi er nu gået ind i sagen om de arbejdstilladelser, som det fynske gartneri Larsen & Roll har fået til bulgarske ansatte, der er elever på Dalum Uddannelsescenter.

Fyns Politi er nu gået ind i sagen om de arbejdstilladelser, som det fynske gartneri Larsen & Roll har fået til bulgarske ansatte, der er elever på Dalum Uddannelsescenter.Fyns Politi er nu gået ind i sagen om de arbejdstilladelser, som det fynske gartneri Larsen & Roll har fået til bulgarske ansatte, der er elever på Dalum Uddannelsescenter.

Fyns Politi bekræfter nu over for Nyhedsbrevet 3F, at det er gået ind i sagen om arbejdstilladelserne til de bulgarske elever, der er tilknyttet Dalum UddannelsesCenter. Bulgarerne er hentet hertil for at arbejde på gartneriet Larsen & Roll, som har fået opholds- og arbejdstilladelser som "gartnerimedarbejder" til flere af dets bulgarere. Dermed arbejder de som almindelige østarbejdere, der har krav på 107 kroner i timen som ufaglærte. Men på bulgarernes ansættelsesbevis kalder Gartneriet Larsen & Roll dem for "praktikant" - og betaler blot 55 kroner i timen. - Jeg kan sige, at der er sat en undersøgelse i gang, men mere kan jeg ikke oplyse på nuværende tidspunkt, siger Bent Jensen, politiassistent hos Fyns Politi, til Nyhedsbrevet 3F. Ifølge Udlændingeservice skal en praktikant være i gang med eller have afsluttet en relevant uddannelse i hjemlandet for at kunne få opholds- og arbejdstilladelse som praktikant i Danmark. Gartneriets direktør Torben Roll Madsen har tidligere over for Nyhedsbrevet 3F erkendt, at betegnelsen "praktikant" ikke er korrekt, men skyldes "en skrivefejl" på de pågældende papirer.