Unge forsikrer ikke deres værdier

Mange unge risikerer at komme i klemme, fordi de ikke har tegnet en indboforsikring. De unge får nemlig især stjålet cykler, mobiltelefoner og computere.

Det kan blive en dyr affære, hvis man får stjålet den bærbare eller mobilen, og man ikke har tegnet en forsikring, der dækker. (Foto: Colourbox)Det kan blive en dyr affære, hvis man får stjålet den bærbare eller mobilen, og man ikke har tegnet en forsikring, der dækker. (Foto: Colourbox)

Selvom kollegieværelserne er fyldt med dyre computere, iPads og mobiltelefoner, glemmer mange unge at tegne en indboforsikring. Og det kan blive dyrt, hvis de bliver udsat for indbrud, brand eller bliver berøvet.

- Mange unge ikke får tegnet en indboforsikring, når de flytter hjemmefra. Men er man over 21 år og flyttet hjemmefra, er man ikke længere dækket af sine forældres forsikring, lyder det fra Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

En undersøgelse fra Forsikring & Pension viser, at næsten 60 procent af de unge, der bor på kollegium, ikke har en indboforsikring. Blandt alle unge mellem 21 og 24 år er en tredjedel ikke forsikrede.

En dyr affære

Alka vurderer, at der kan være flere årsager til, at de unge ikke får tegnet en indboforsikring.

- Et trængt budget på SU kan være en forklaring. Tit tror unge ikke, at de har så mange værdier. Men er tyven løbet med fladskærm, computer og cyklen, så drejer det sig om rigtig mange penge, forklarer Lise Agerley.

Alkas analyser viser, at de unge især er udsat for computer-, mobil- og cykeltyverier. Lise Agerley råder derfor, at man passer godt på mobilen og computeren, når man tager den med sig, og at man sikrer cyklen ekstra godt, når man parkerer den på stationen.

Mangler også ansvarsforsikring

Der er også en helt anden grund til, at det er vigtigt at have en indboforsikring.

- Rigtig mange unge er ikke klar over, at der følger en ansvarsforsikring med indboforsikringen. Den kan være til stor hjælp, hvis man gør skade på andre eller på andres ting, forklarer Lise Agerley.

- Uden en ansvarsforsikring kan det blive meget dyrt, hvis man eksempelvis skal betale en anden persons lægeregninger eller ender i en større erstatningssag.

En del forsikringsselskaber har indboforsikringer, der er direkte henvendt til unge og deres behov, derfor råder Alka de unge til at undersøge deres muligheder.