Industriarbejdere får 13 milliarder kroner

Industriens Pension forhøjer deres medlemmers pensionsopsparinger med 13 milliarder kroner. Pengene ryger ind om få måneder.

Medlemmerne af Industriens Pension får 13 milliarder kroner. (Foto: Colourbox.com)Medlemmerne af Industriens Pension får 13 milliarder kroner. (Foto: Colourbox.com)

Om få måneder venter der 400.000 medlemmer af Industriens Pension noget af en forsinket julegave.

Industriens Pension udlodder selskabets fælles opsparing. Den udgør på nuværende tidspunkt cirka 13 milliarder kroner og ryger direkte ind på medlemmernes pensionskonti.

- Så nu får de tilskrevet over 13 milliarder kroner på deres egen pensionsordning lige inden 1. juni, og det skal vi nok sørge for sker, siger administrerende direktør i Industriens Pension Laila Mortensen til DR Nyheder.

Det store beløb betyder en ekstraordinær forhøjelse af pensionsopsparingen på cirka 20 procent.

Udbetalingen skyldes, at selskabet overgår til markedsrente og ikke længere har brug for reserver til at sikre medlemmerne en stabil rente.

Medlem af bestyrelsen og formand for CO-industri Thorkild E. Jensen har tidligere forklaret, at ændringen gennemføres nu, fordi de ufordelte reserver er blevet meget store.

- De reserver vil forsvinde igen, hvis renten stiger, har han tidligere forklaret.

Desuden risikerer selskabets medlemmer at komme i klemme, hvis de skifter job og kommer over i pensionsselskaber, hvor der ikke er nogen reserver.

- Det er mere fair for medlemmer, der skifter til et job uden for industrien og derfor skal have deres opsparing hos os med over i en anden pensionsordning, sagde Thorkild E. Hansen sidste år i en pressemeddelelse.

For ældre medlemmer, der for eksempel har nået at spare 700.000 kroner op, betyder ændringen, at de pludselig får overført 161.000 kroner.

- Det er jo klart, at med rente og renters rente kan det nå at skæppe godt i kassen. Så det er jeg selvfølgelig glad for, siger medarbejder på medicinalvirksomheden Xellia i København Michael Gråkjær, der også er fællestillidsmand for 130 industriansatte på virksomheden, til DR Nyheder.