Kommune afviser fleksjob til Jeppe

Fik knust ben i ulykke: En flugtbilist var årsag til, at 32-årige Jeppe Olesen fik knust sit venstre ben i et færdselsuheld for tre år siden. Han kan i dag kun arbejde på halv tid, men Viborg Kommune afviser at hjælpe med et fleksjob.

Et knust ben og stærkt nedsat arbejdsevne er ikke nok til, at Viborg Kommune vil tildele Jeppe Olesen fleksjob. (Foto: Jens Bach)Et knust ben og stærkt nedsat arbejdsevne er ikke nok til, at Viborg Kommune vil tildele Jeppe Olesen fleksjob. (Foto: Jens Bach)

Metalplader, søm og ståltråd holder 32-årige Jeppe Olesens venstre ben sammen. Det blev knust i et frontalsammenstød forårsaget af en flugtbilist i 2009. Siden har Jeppe kæmpet en hård kamp for at komme tilbage på arbejde.

I dag kan han højst kan arbejde 18-20 timer om ugen og hele tiden i afvekslende stillinger. Ellers bliver smerterne i benet og foden for stærke.

Alligevel har Viborg Kommune givet afslag på et fleksjob til Jeppe Olesen. I stedet må han nøjes med en praktikordning og en beskeden indtægt for de timer, han kan holde til at arbejde i sikkerhedskontrollen hos Karup Lufthavn.

- Vi har jo prøvet at hæve min arbejdstid. Sidste gang endte det med, at jeg måtte sygemelde mig og ikke kunne bruge mit ben i to uger, siger Jeppe Olesen, der følte sig presset af Viborg Kommune til at hæve sin arbejdstid.

Læge: Arbejdsevne nedsat permanent

Beskeden fra Viborg Kommune til Jeppe Olesen er, at når han er så ung, så må man vente og se, om hans tilstand bliver forbedret. 

Det sker på trods af speciallæge Flemming Hansens vurdering af, at Jeppe Olesens arbejdsevne er nedsat væsentligt og permanent. Og at en øget arbejdstid kan føre til flere skader på grund af overbelastning.

- Jeg har informeret Viborg Kommune om, at jeg ikke forventer nogen væsentlig forbedring af Jeppes funktionsniveau. Der findes ikke yderligere behandlingsmuligheder til forbedring af funktionsevnen i venstre fod og ben, siger Flemming Hansen.   

Jeppe Olesen har nu i samarbejde med den lokale 3F afdeling anket sagen til Beskæftigelsesankenævnet.

Støtte fra arbejdsgiver

Chef i Karup Lufthavn, Erik Jacobsen, kalder behandlingen af Jeppe Olesen for urimelig.

- Vi har 10 års erfaring med arbejdsprøvning og fleksjobbere. Hvis nogen skal have fleksjob, så burde det være Jeppe. Han har vist både vilje og interesse, siger Erik Jacobsen.

Jeppe Olesen og Karup Lufthavn blev på eget initiativ sidste år enige om et uddannelsesforløb, hvor Jeppe har fået kompetencer til at stå i Sikkerhedskontrollen. Det skete kort efter, at Viborg Kommune havde meddelt Jeppe Olesen, at der var lukket for kassen til uddannelse.

Viborg Kommune ønsker ikke at udtale sig om konkrete sager.