Jimmy fyret under hjerteoperation

52-årig chauffør fyret, mens han var indlagt, fordi han foretrak hjerteoperation på offentligt hospital og afviste operation på et privathospital.

Jimmy Jensen blev rasende, da han kom hjem til fyresedlen.Jimmy Jensen blev rasende, da han kom hjem til fyresedlen.

Den 52-årige ufaglærte eksportchauffør Jimmy Jensen, Vejle, nægtede at lade sig behandle på et privathospital, men valgte Odense Universitetshospital, da han skulle have lavet en ballonudvidelse på grund af forsnævret kranspulsåre. Da han blev udskrevet, lå der en fyreseddel i hans postkasse.

- Jeg blev undersøgt og sygemeldt 9. marts. 13. marts bliver jeg kontaktet af min arbejdsgiver, der fortæller at firmaet har en forsikring, så jeg kan blive opereret hurtigere på et privathospital, siger Jimmy Jensen, der foretrak et offentligt hospital, hvor han føler sig mere tryg - også i forhold til genoptræning.

 - Jeg fortæller min arbejdsgiver, at jeg vil blive opereret inden for tre uger, men det synes han er for længe at vente. Men jeg vil ikke på privathospital, siger Jimmy Jensen, der kom til hurtigere end ventet. Han blev opereret 21. marts og udskrevet 23. marts.

Rasende over fyreseddel

Jimmy Jensen blev rasende, da han kom hjem til fyresedlen, der var skrevet, mens han var indlagt - den er dateret 22. marts. Fyringen trådte i kraft 30. marts.

I fyresedlen fra arbejdsgiveren Niels Ove Kristensen, Jørgensen & Kristensen Transport A/S, Ansager står der blandt andet:

”Jeg kontaktede dig tirsdag 13/3 og bad dig om omgående at kontakte Odense Sygehus, for at få en tidshorisont, idet vi har en care-forsikring, hvor det er muligt for dig omgående at komme på privathospital. Vi har ikke hørt en lyd fra dig siden, derfor ovennævnte opsigelse”.

- Det var svinsk at fyre mig på den måde. Jeg havde jo fortalt ham, at jeg ville blive opereret inden for højst tre uger. Jeg tændte helt af, siger Jimmy Jensen, der gik til 3F Vejle, der overtog sagen, der endte i 3F Forbundet.

Nul kommentarer fra chefen

Gruppeformand i 3F Vejle John Jensen er forarget over fyringen.

- Han blev fyret for at nægte at modtage behandling på privathospital. Det er en usaglig fyring og ikke en måde at behandle folk på. Vi protesterede og anmodede om et møde med arbejdsgiveren, men forgæves, siger han.

Jimmy Jensen er ked af at have mistet sit job, men håber på at finde et nyt, når han er helt rask. Han fik senere en by pass operation og har gået til genoptræning et halvt år.

- Jeg fik en blodprop i hjertet under ballonudvidelsen og er lykkelig for, at jeg valgte Odense Universitetshospital, som har ekspertisen, siger han.

Arbejdsgiveren Niels Ove Kristensen har ingen kommentarer til sagen.