Idrees på job med iPad under armen

Årets Arbejdsplads 2013: Nordfyns Vej og Park er en moderne offentlig arbejdsplads, hvor ny teknologi er en del af hverdagen.

Knappenåle på et elektronisk kort viser, hvor alle køretøjer er lige nu. Klikker man på en af nålene, kan man se, hvilken vogn og hvilken medarbejder, der sidder bag rattet.

Et nyt digitalt GPS-system gør, at medarbejderne via tablets, smartphones, computere og en storskærm i kantinen hele tiden kan koordinere arbejdet med hinanden.

En af dem, der er vild med den nye teknologi, er Idrees Haider, 41 år, ansat i kommunen i 10 år. Til daglig er han asfaltarbejder.

- Tidligere, hvis der var et hul i vejen, var der måske 10 kolleger, der ringede til mig og spurgte: "Har du set dét hul?" Nu bliver det tastet ind i systemet, fortæller Idrees Haider.

Hvis han skal bruge en rendegraver, kan han selv se, hvor den nærmeste er, og kontakte sin kollega i køretøjet.

En anden fordel er, at medarbejderne kan dokumentere deres arbejde.

- Hvis en borger klager over, at jeg ikke har saltet på en bestemt parkeringsplads, så kan vi gå tilbage og dokumentere, at det har jeg gjort, siger han.

- Vi sparer mange kørte kilometer. Og det er blevet nemmere at samarbejde, mener Idrees.

50 fodboldbaner

Om sommeren skal der passes grønne områder. Cirka 50 fodboldbaner skal slås et par gange om ugen. De grønne arealer i byerne skal beplantes og passes. Vejene skal lappes for huller, rabatterne klippes. Om vinteren skal kommunens veje saltes og ryddes for sne.

Der er meget langt fra myten om kommunalarbejderen med albuer hvilende på skovlen til virkeligheden i Nordfyns Kommunes Vej og Park-afdeling.

- I dag sender vi opgaverne ud til relevante hold. Så finder de selv ud af resten. Det betyder, at vores udgifter til administration er nede på seks procent, siger chef for afdelingen Jens Otto Larsen.

Tillidsrepræsentant Carsten B. Hansen:

- Det er også en fordel, at vores hverdag er synlig for politikerne. De kan se, hvad vi gør, og hvad det koster, siger han.

Hvad er et godt arbejdsliv for dig?

Medarbejdere på Nordfyns Vej og Park fortæller, hvad et godt arbejdsliv er for dem.

Lene Jæger, 51 år, gartnerarbejder i Bogense, ansat i 30 år:

- Det er gode kolleger og flinke chefer. At vi selv er med til at tilrettelægge hverdagen og kan arbejde med noget, der interesserer os. Vi har det sjovt og hjælper hinanden.

 

 

Bent Kristensen, 54 år, passer grusveje, ordner kanter, kører med spuler. Ansat i otte år:

- Jeg var tidligere landmand, så det er dejligt at få nogle kolleger. Vi har en god og kammeratlig omgangstone. Jeg er blevet involveret i mange ting, blandt andet som fitnesstræner.

 

 

Knud V. Hansen, 53 år, ansat i 12 år i vejafdelingen, ordner rabatter:

- At man kan snakke med alle og har det godt sammen. Vi laver tit sjov med hinanden, og det gør alting nemmere. Ellers passer man sig selv. Man ved, hvad man skal lave.

YouTube link

YouTube link