OBS: Du er nu offline

Per Christensens tak til Jane Korczak: Vi er alle feminister

På 3F's kongres i Aalborg sagde næstformand Jane Korczak et bevæget farvel efter 39 år i dansk fagbevægelse.
Efter 39 år som tillidsvalgt og 23 år som næstformand sagde fagbevægelsens ligestillingsminister Jane Korczak farvel og tak til 3F's kongres.   (Foto: Michael Bo Rasmussen)
Efter 39 år som tillidsvalgt og 23 år som næstformand sagde fagbevægelsens ligestillingsminister Jane Korczak farvel og tak til 3F's kongres. (Foto: Michael Bo Rasmussen)
Af 
 

Der var flere minutters stående bifald til næstformand i 3F Jane Korczak, da hun i dag sagde farvel på kongressen i Aalborg.

- Tusind tak for mange gode grin. For skønne skænderier. For opbakning og et forrygende kammeratskab. Pas godt på det, som vi sammen har skabt. Unikt, smukt og enestående, sagde Jane Korczak til de delegerede i salen.

- Det blev altså sand kærlighed, og det er vemodigt at sige tak for nu – og naturligvis er det med et suk, at sølvræven hér nu stiller stiletterne, sagde Jane Korczak, der i juni fyldte 60 år.

Også i fremtiden har 3F en stor opgave foran sig, understregede hun.

- I har et stort ansvar, I skal forvalte. Fremtiden banker på. 3F vil blive mødt af kolossale forandringer. Vores del af arbejdsmarkedet vil blive presset. Bare i løbet af de næste tre til fem år tror jeg, vi vil se massive ændringer, sagde Jane Korczak og nævnte både førerløse lastbiler, Uber, der undergraver taxabranchen og robotterne, der er godt på vej ind på arbejdspladserne.

- Vi er nødt til at være med helt fremme i bussen, helt oppe i stiletten. Genopfinde 3F i den digitale tidsalder. Vi er, nej undskyld – I er nødt til at være med og løfte blikket fra alle de små ting, der suger energi i hverdagen.

Farvel til ti års samarbejde

Forbundsformand Per Christensen takkede Jane Korczak for ti års godt samarbejde i 3F, hvor især ligestilling har været Jane Korczaks mærkesag.

- Vi er alle feminister, sagde Per Christensen, som en hyldest til hendes arbejde for ligestilling.

Afskeden med Jane Korczak havde forbundsformanden helst været foruden.

- Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med dig. Listen over arbejdsopgaver har været enorm, og det har din energi også været. Du er altid forberedt, reflekterende og tænkende og med masser af kampgejst, sagde Per Christensen, der som overraskelse havde inviteret sangeren Anne Linnet til at spille for Jane Korczak på kongressen.