OBS: Du er nu offline

Nyvalgt 3F-formand:  Arne-pension er kun begyndelsen

3F's 260.000 medlemmer fik ny formand fredag formiddag. Det er den 50-årige tidligere frysehusarbejder fra Esbjerg Henning Overgaard, som er blevet valgt på en ekstraordinær kongres i Odense.

Den nye forbundsformand for 3F, Henning Overgaard. (
	Joachim Rode)
Den nye forbundsformand for 3F, Henning Overgaard. ( Joachim Rode)
Af 
 

3F kommer til at kæmpe med næb og klør for endnu større tryghed for almindelige lønmodtagere. Arne-pension er kun begyndelsen.

Den nye forbundsformand for 3F, Henning Overgaard, der fredag blev valgt med stående bifald fra de 728 delegerede på en ekstraordinær kongres i Odense Congress Center, havde klare budskaber med til de faglige tillidsfolk.

- Da jeg selv kom ud på arbejdsmarkedet, var pensionsalderen 67 år. Min søn kan måske først gå fra, når han er 74. Men hvis du laver tunge løft, har mange gentagne bevægelser, eller er presset af et højt tempo, så er det langt fra sikkert, at du kan arbejde så længe. Selv de stærkeste bliver slidt over tid, sagde han.

Henning Overgaard kaldte det for to af de største øjeblikke i den faglige karriere, da 3F fyldte Cirkusbygningen i København med medlemmer for at overrække næsten 220.000 underskrifter for en mere fair pensionsalder til politikerne – og da Arne-pensionen blev vedtaget i Folketinget godt tre år senere.

- Men det siger sig selv, at bliver pensionsalderen ved med at stige i fremtiden, så er tre års pension næppe nok for arbejderne herhjemme. Derfor vil vi i 3F kæmpe med næb og klør for at sikre endnu større tryghed. Arne-pensionen er kun begyndelsen, fastslog han.

Kom i gang!

Henning Overgaard har i de seneste knap seks år været forbundssekretær i 3F og en del af forbundets ledelse. Blandt andet har han særligt haft ansvar for forbundets tværgående indsats mod social dumping og for organisering.

På den ekstraordinære kongres langede han ud efter arbejdsgivere, der ikke bidrager til den danske arbejdsmarkedsmodel. Dem, der ikke vil tegne overenskomst, som blandt andet giver de ansatte ret til at stemme om løn og arbejdsforhold.

- De eneste, der gør en indsats for at organisere arbejdsmarkedet, er os. Jeg har kun en ting at sige til dem: Kan I så se at komme i gang!, sagde han.

- Man skulle tro, at Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri og Dansk Erhverv var optaget af at sikre fair konkurrence for deres medlemsvirksomheder. Hvis de var det, ville de tre organisationer stå forrest i kampen mod social dumping, underbetaling, fusk og snyd. Men nej. Den kamp kæmper vi alene, sagde den nye formand.

Samtidig pointerede han, at han også kommer med en udstrakt hånd og har kaffe på kanden.

- Det er ikke en kamp mellem arbejdsgivere og arbejdere. Overhovedet ikke. Det er en kamp mellem os, der vil det danske arbejdsmarked, og dem, der ikke vil, sagde han.

Henning Overgaard skal som den øvrige ledelse i 3F på valg igen på den ordinære kongres i 3F i efteråret. Den finder sted sidst i september.