OBS: Du er nu offline

Grøn Gruppe:  Vi skal være mere synlige

Faglige folk på det grønne område skal i højere grad ud på arbejdspladserne, mener den genvalgte formand for Den Grønne Gruppe.

- Det er rigtigt vigtigt, at vi bliver mere synlige og kommer mere ud. Og at vi bliver bedre til at gøre det, vi plejer og det, vi arbejder for, sagde gruppeformand Peter Kaae Holm.    (
	Joachim Rode)
- Det er rigtigt vigtigt, at vi bliver mere synlige og kommer mere ud. Og at vi bliver bedre til at gøre det, vi plejer og det, vi arbejder for, sagde gruppeformand Peter Kaae Holm. ( Joachim Rode)
Af 
 

3F skal være mere synlige over for de mennesker, der arbejder på det grønne område.

Sådan lød budskabet fra den genvalgte formand for Den Grønne Gruppe i 3F, Peter Kaae Holm, da han tirsdag talte på gruppens kongres under 3F’s hovedkongres i Aalborg.

- Vi skal holde os til. Holde os ajour. Kende vores medlemmers behov og arbejde for dem i de fora, hvor vi hver især kommer. Det er rigtigt vigtigt, at vi bliver mere synlige og kommer mere ud. Og at vi bliver bedre til at gøre det, vi plejer og det, vi arbejder for, sagde gruppeformanden til de delegerede på gruppekongressen.

Sammen om en grøn fremtid

Derfor har bestyrelsen for Den Grønne Gruppe sat en kampagne i gang, som hedder ”Sammen om en grøn fremtid”. Som en del af kampagnen besøger faglige folk fra 3F-afdelinger landet over landbrug, gartnerier og andre grønne arbejdspladser for at fortælle om 3F og høre medarbejdere og arbejdsgivere om, hvad der foregår på netop deres arbejdsplads.

Ud over større synlighed er formålet at skabe en dialog og et samarbejde om et stærkt grønt arbejdsmarked i fremtiden.

- Vi skal blive ved med at kæmpe for, at arbejdspladserne på det grønne område også fungerer på ordnede og gode vilkår. De skal udvikles og være attraktive for både de ældre og specielt for de unge, sagde gruppeformand Peter Kaae Holm i sin mundtlige beretning på kongressen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

På kongressen var der genvalg til alle i gruppens bestyrelse, blandt andet til Anette Kiel Petersen og Peter Møller Sjøgren (i hvid skjorte)
På kongressen var der genvalg til alle i gruppens bestyrelse, blandt andet til Anette Kiel Petersen og Peter Møller Sjøgren (i hvid skjorte) FOTO: Joachim Rode

”Det er alvorligt”

Den Grønne Gruppe i 3F har omkring 12.000 medlemmer og er dermed fagforbundets mindste gruppe.

Det grønne område har en forholdsvis stor andel af udenlandske medarbejdere – ikke mindst på gårde og gartnerier – som ofte er i Danmark i kortere tid og sværere at få til at være medlemmer af fagforeningen.

Som i andre dele af 3F har Den Grønne Gruppe også store udfordringer med at få unge mennesker til at melde sig ind og blive i forbundet.

- Det er alvorligt. Det er en brændende platform, sagde gruppeformand Peter Kaae Holm.

Skal tænke længere fremad

Han pegede i sin beretning på, at Den Grønne Gruppe i 3F fremover skal tænke lidt længere fremad og også fokusere på, hvad medlemmerne og de grønne brancher har brug for om 10 og 20 år.

- Vi skal også kunne forandre os, når verden omkring os, forandres. Vi skal være vågne og se, når jobs ændrer sig, arbejdsmarkeder ændrer sig, behov for kompetencer ændrer sig, sagde formanden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der blev lyttet opmærksomt under gruppeformandens beretning.
Der blev lyttet opmærksomt under gruppeformandens beretning. FOTO: Joachim Rode

Ros til indsats over erhvervsskoleelever

Blandt de delegerede på den grønne gruppekongres var der også fokus på 3F’s indsats over for de unge.

- Der er i løbet af de seneste tre år endelig sket noget i Den Grønne Gruppe på erhvervsskoleområdet. Det vil jeg gerne rose, sagde Anja Andrup, der er faglig sekretær hos 3F BJMF og medlem af Den Grønne Gruppes bestyrelse.  

Der var ligeledes ros til arbejdet med at få erhvervsskoleelever til at være medlem af 3F fra faglig sekretær hos 3F Aarhus Rymarken Lene Holm.

- Erhvervsskoleindsatsen virker, sagde hun og fortalte, at det var effektivt, når lærlinge som medlemmer af 3F fik diæter på ture i modsætning til lærlinge, som ikke er medlemmer af 3F.

Den mangeårige chauffør på det grønne område og medlem af 3F Kongeåen Helge Hansen foreslog, at 3F inviterer skoleklasser ind i 3F’s afdelinger for at fortælle og vise de unge mennesker, hvad fagforeningen laver og kan.