OBS: Du er nu offline

Mette Frederiksen: Uber er piratkørsel

Formanden for Socialdemokraterne Mette Frederiksen var klar i spyttet på 3F's kongres i Aalborg: Vi står sammen mod Uber.
Formanden for Socialdemokraterne Mette Frederiksen var klar i spyttet på 3F's kongres i Aalborg: Vi står sammen mod Uber. (Foto: Søren Zeuth)
Formanden for Socialdemokraterne Mette Frederiksen var klar i spyttet på 3F's kongres i Aalborg: Vi står sammen mod Uber. (Foto: Søren Zeuth)
Af 
 

På talerstolen til 3F's kongres i Aalborg tordnede Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen mod Uber.

- Når det handler om Uber, er sagen let: Det er piratkørsel. Intet andet, sagde Mette Frederiksen og modtog larmende bifald fra salen.

Hun ærgrede sig over den uro og diskussion, der i foråret opstod mellem Socialdemokraterne og 3F i forhold til Uber. Men på kongressen var der ingen tvivl.

- Vi vil ikke acceptere piratkørsel i Danmark. Vi er med jer i den kamp, sagde Mette Frederiksen, der også understregede, at de digitale platforme vil være en udfordring på godt og ondt i fremtiden.

- Men vi skal holde fast i grundlæggende værdier. Working poor skal ikke være en del af det danske arbejdsmarked. Så enkelt kan det siges, sagde hun.

I juni afgjorde Københavns Byret, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark. Seks Uber-chauffører blev dømt til at betale bøder på mellem 2.000 og 6.000 kroner for pirattaxakørsel. 

Men på trods af dommen fortsætter Uber-chaufførers ulovlige kørsel med uformindsket styrke i Hovedstaden.

Uber på kant med loven i hele verden