OBS: Du er nu offline

Opråb til regeringen:   Uligheden er blevet alt for stor

Når det kommer til sundhed, skole, løn, uddannelse og boliger er uligheden stadig alt for stor, lød det fra Henning Overgaard, formand for 3F ved kongressen i Aalborg.

3F-formand Henning Overgaard foran de over 700 delegerede på 3F's kongres i Aalborg. (
	Joachim Rode)
3F-formand Henning Overgaard foran de over 700 delegerede på 3F's kongres i Aalborg. ( Joachim Rode)
Af 
 

Ved 3F’s kongres i Aalborg kom forbundsformand Henning Overgaard med en bredside til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S):

- Det er simpelthen ikke i orden, at vi efter tre år med en socialdemokratisk et-partiregering ikke har set uligheden falde, lød det fra talerstolen i Henning Overgaards formandsberetning lørdag eftermiddag.

- Vi ser stadig større sociale skel i grundskolen, hvor ressourcestærke forældre i stigende omfang sender deres børn over i privatskolerne med et klækkeligt tilskud fra skatter i ryggen. Vi ser voksende sociale skel og usynlige mure mellem boligkvartererne i Danmark med rigmands-ghettoer. Den sociale mobilitet er blevet ringere.

Trods ros til trepartsaftaler under corona-krisen og løft i dagpenge, var udmeldingen klar fra Henning Overgaard:

- Tålmodigheden er brugt op.

En bunden opgave

Ifølge Henning Overgaard kommer uligheden til udtryk på en lang række områder: Mellem land og by, i sundhed, levetid og uligeløn.

Han lancerede 3F’s bud på en 2030-plan, som skal mindske uligheden.

Den indeholder blandt andet ekstra skat på de dyreste boliger, ekstra skat for millionærer og øget arveafgift. Der skal også ansættes flere medarbejdere i Skat. Retten til Arne-pension skal udvides, der skal flere faglærte og mere voksen- og efteruddannelse.

Og så blev der fra 3F-bossen sendt et klart signal til Peter Hummelgaard:

- Hvis Socialdemokratiet genvinder regeringsmagten, og du fortsætter som minister, er det en bunden opgave, at uligheden i samfundet skal mindskes.