OBS: Du er nu offline

Kongres:  Henning Overgaard valgt som 3F-formand

Der var genvalg til både forbundsformand Henning Overgaard og næstformand Tina Christensen på kongressen i Aalborg.

3F's genvalgte formandsskab: Tina Christensen og Henning Overgaard (
	Joachim Rode)
3F's genvalgte formandsskab: Tina Christensen og Henning Overgaard ( Joachim Rode)
Af 
 

Uden modkandidater blev 50årige Henning Overgaard tirsdag eftermiddag valgt som 3F’s forbundsformand de kommende tre år.

Dermed bekræfter 3F-kongressen den beslutning, der blev truffet på den ekstraordinære kongres i april 2022, efter at den tidligere formand Per Christensen gik af i utide.

- Kammerater. Tusind tak for jeres tillid endnu engang, sagde Henning Overgaard, da han havde fået overrakt blomster efter sit valg.

- En fremtid du kan leve i, kræver at vi har et stærkt 3F og kræver, at vi kan tage de svære diskussioner, om hvordan vi kommer i mål med organisering og overenskomster, hvordan vi sikrer et mere retfærdigt  og lige samfund, og hvordan vi udbygger vores 3F til endnu stærkere fællesskab med plads til uenighed, sagde han i sin korte takketale til de 700 delegerede.

- Jeg ser frem til samarbejde og de mange fælles kampe, som vi skal kæmpe med hinanden de kommende tre år, lød det fra den nyvalgte formand.

Kæmpe alt hvad jeg kan

Også den nuværende næstformand, 53årige Tina Christensen, blev genvalgt uden modkandidater.

- Tusind tusind tak for valget. Jeg vil bruge den næste periode på at kæmpe alt hvad jeg kan sammen med mine kolleger, lød det fra Tina Christensen fra talerstolen.