OBS: Du er nu offline

3F-kongres:  Jordansk fagforeningsformand takker 3F for støtte

Støtte fra 3F skaber bedre vilkår for bygningsarbejdere i den arabiske region, lød det fra jordansk fagforeningsforman på 3F's kongres. Men der er fortsat brug for international støtte.

Fagforeningsformand Mahmoud Hiyar takkede 3F for støtten til fagforeningsarbejdet i den arabiske region. (
	Niels Aage Skovbo)
Fagforeningsformand Mahmoud Hiyar takkede 3F for støtten til fagforeningsarbejdet i den arabiske region. ( Niels Aage Skovbo)
Af 
 

Tusind tak 3F.

Sådan lød det på gebrokkent dansk fra Mahmoud Hiyar, formand for General Association for Construction Workers of Jordan (GUCW), da han på 3F’s kongres tog ordet og takkede fagforbundet for støtten til fagbevægelsen i Jordan, Palæstina og hele den arabiske region.

Den jordanske fagforening arbejder for at opbygge en stærkere fagbevægelse for alle arbejdere i Jordan - uanset om de er syriske flygtninge, migrantarbejdere eller jordanere. Og det er det arbejde, 3F gennem flere år har støttet op om.

- Støtten har vi kunnet bruge til at forbedre situationen for bygningsarbejderne. Både arbejdere og faglige repræsentanter har fået større viden og kapacitet, sagde Mahmoud Hiyar.

Flygtningekrise er en udfordring

Det jordanske arbejdsmarked er blandt andet udfordret af den syriske flygtningekrise, fortalte Mahmoud Hiyar. 

Han tilføjede, at der udover landets 10 millioner indbyggere i øjeblikket er over 2 millioner syriske flygtninge, en halv million irakiske flygtninge og cirka 750.000 migrantarbejdere fra Egypten.

- Den jordanske arbejdslovgivning skelner ikke mellem flygtninge, migrantarbejdere eller jordanske arbejdstagere. Det egentlige problem er skrupelløse arbejdsgivere, der udnytter arbejdere, som står i en svær situation. Det er det, som I kalder social dumping.

Stadig brug for international hjælp

Selvom General Association for Construction Workers of Jordan er nået langt - blandt andet med at organisere og uddanne syriske flygtningekvinder - er der brug for en større indsats og støtte fra det internationale samfund, hvis de udfordringer, som den syriske flygtningekrise stiller arbejdsmarkedet i Jordan overfor, skal løses, mener Mahmoud Hiyar. 

For der er ikke udsigt til en umiddelbar løsning på den syriske flygtningekrise.

- Indtil de problemer, der skabte flygtningekrisen, er løst, og de syriske flygtninge kan vende tilbage til deres land, vil vores fagforening fortsætte arbejdet med at skabe anstændige job for alle arbejdere i Jordan, uanset nationalitet. Støtten fra 3F vil hjælpe os med at tackle den enorme udfordring, der ligger foran os, sagde Mahmoud Hiyar.