OBS: Du er nu offline

Elias er en af kongressens yngste deltagere

Stukkatørlærling Elias Olsen Haack bliver en af de yngste delegerede på dette års kongres. Han ser frem til at tage del i beslutningerne.
 (
	Arkiv / Henning Bagger / billedbureauet Ritzau/Scanpix)
( Arkiv / Henning Bagger / billedbureauet Ritzau/Scanpix)
Af 
 

Når dette års kongres løber af stablen lørdag 21. september, er det første gang, stukkatørlærling Elias Olsen Haack skal deltage.

Med sine 23 år kommer han til at være en af de yngste delegerede på kongressen, men det er nu ikke noget, der afskrækker ham.

- Det har jeg det helt fint med. Jeg føler, at jeg har en masse gode kolleger med derovre. Hvis der er noget, jeg er i tvivl om, kan jeg bare spørge dem, siger han.

Læs mere: Fremtidens kurs fastlægges på kongressen

Elias Olsen Haack er foruden at være i lære som stukkatør også formand for ungdommen i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København.

Selvom det er første gang, Elis skal deltage i kongressen, er han langtfra ubekendt med det faglige arbejde.

Elias er en af kongressens yngste deltagere.
Elias er en af kongressens yngste deltagere.

Som 13-årig blev han nemlig for første gang medlem af en fagforening. I 8.-9. klasse arbejdede han som rengøringsassistent på sin folkeskole og besluttede sig selv for, at nu måtte han hellere melde sig ind i en fagforening.

- Det er lidt spøjst at melde sig ind som 13-årig, men jeg syntes, at det var vigtigt. Det var vel en tanke omkring noget sammenhold, fællesskab og politisk slagkraft, siger den 23-årige 3F’er.

Organiseret i alle job

De sidste 10 år har Elias været organiseret i alle sine job, men det var først, da han startede i lære som stukkatør, at det almindelige medlemskab udviklede sig til reelt fagligt arbejde.

- Jeg glæder mig til at være del af en så stor demokratisk forsamling. Det bliver fascinerende at se, hvordan man håndterer så mange mennesker, siger Elias Olsen Haack og uddyber: 

- Jeg håber, at vi får taget nogle gode beslutninger, og at vi går styrket derfra, så vi er klar til OK20. 

Særligt har han forventninger til Byggegruppens konference, hvor han selv skal motivere for et forslag om, at 3F skal melde sig ind i World Federation of Trade Unions (WFTU), det internationale forbund for fagforeninger.