OBS: Du er nu offline

Video  LO-formand til 3F’erne: Løkkes plan er en ommer

Regeringens bebudede skattelettelser skal af bordet, og der skal i stedet satses på investeringer. Den klare udmelding kom fra LO’s formand Lizette Risgaard på 3F’s kongres i Aalborg.
Af 
 

Vi skal have et Danmark, der satser på mennesker og ikke på skattelettelser. Det var Lizette Risgaards budskab fra talerstolen til 3F's kongres i Aalborg mandag formiddag. 

- Løkkes plan, kære venner, det er en ommer. Der er ikke plads til skattelettelser hverken i bunden eller i toppen. Vi skal bruge de penge, vi har, til at investere i hinanden, vores velfærd og vores samfund, sagde LO's formand til 3F'erne, som besvarede med store klapsalver.

Ikke mere lige, rige eller trygge

Lizette Risgaard tordnede mod Lars Løkkes 2025-plan. 

- Planen gør os ikke mere lige, mere rige eller mere trygge. Tværtimod. Flere fattige børn i Danmark, fordi Lars Sejr skal have sin skattelettelse. Må jeg være fri. Flere nedslidte 3F'ere, fordi Liberal Alliance skal fejres på havnen i Hellerup. Ikke på vilkår, sagde LO-formanden til stor begejstring for publikum i salen.

- Kampen for et godt arbejdsliv, der hænger sammen, kræver, at vi investerer i et godt arbejdsmiljø, at vi har fokus på forebyggelse, og at vi får et arbejdstilsyn med flere muskler, så de kan gå til kamp mod dårligt arbejdsmiljø og social dumping. 

Lizette Risgaard afslørede LO's helhedsplan fra talerstolen. Der skal investeres i efter- og videreuddannelse, i gode jobs på ordentlige vilkår, en god balance mellem familie og arbejdsliv og ikke mindst en god velfungerende offentlig sektor, som passer på børn, syge og ældre.

Skyldige beløb hos SKAT skal inddrives

Lizette Risgaard undlod heller ikke at lufte sin utilfredshed med inddrivelsen af skat. 

- Skyldige beløb i skat skal inddrives. Og de kan passende starte med dem, der skylder mest. Vi har brug for pengene. Derfor er det også helt på månen, når politikerne vil eftergive det, der skyldes i skat. Det er rigtig mange milliarder. 

- Det er helt forkert og uretfærdigt mod dig og mig og mod de virksomheder, der har betalt, hvad de skal til fælleskassen. 

LO-formanden afrundede talen ved at rose 3F'erne. 

- I gør noget. I blæser til kamp, når det handler om social dumping, arbejdsskader og dagpenge. Der er ingen, der er i tvivl om, hvad 3F mener, og sådan skal det være.