OBS: Du er nu offline

Mangel på unge i 3F:  "Det er en tikkende bombe"

Hvordan får vi organiseret de unge og gjort dem aktive og vælge de gule fra? Dét problem blev der sat mange ord på ved 3F-debattens afslutning søndag.

- Mange i ungdomsudvalget føler, at deres arbejde ikke fører til noget, som forbundet vil bruge, siger Morten Ryom. (
	Joachim Rode)
- Mange i ungdomsudvalget føler, at deres arbejde ikke fører til noget, som forbundet vil bruge, siger Morten Ryom. ( Joachim Rode)
Af 
 
Af 
 

Der er ganske enkelt for få unge medlemmer af 3F. Og for få unge aktive. Det problem blev adresseret af flere kongresdelegerede ved afslutningen af debatten om forbundsformand Per Christensens beretning.

- Med en generation af shoppere og børn af curlingforældre, hvor man ikke har talt om fagforening over aftensmaden, så har vi et problem, lød det fra Niels Skaarup Kjær Sørensen, faglig medarbejder hos 3F Midtfjord. Han tilføjede:

- Vi ser det for eksempel i hotel- og restaurationsbranchen. Tusindvis af unge arbejder der, uden at være medlem - de tror, at lønnen kommer, fordi de har en flink arbejdsgiver, sagde Niels Skaarup Kjær Sørensen fra talerstolen på 3F’s kongres i Aalborg.

Folk falder fra

Morten Ryom, formand for 3F Ungdom, brugte også tid i sin replik til formandens beretning på at tale om ungeproblemet i forbundet.

- Den nuværende måde, vi appellerer til unge, virker ikke. Vi er gået fra at have cirka 400 aktive unge på vores weekendkurser til at være kun 40-50 på vores landsmøder i 3F Ungdom, sagde han.

Morten Ryom advarede om, at der kan sprede sig en modløshed, hvis ikke ungdomsarbejdet bliver opprioriteret og udviklet i 3F:

- Mange i ungdomsudvalget føler, at deres arbejde ikke fører til noget, som forbundet vil bruge. Og derfor overvejer mange også at droppe det.

Hvad er formandens svar?

Petter Madsen Kirkegaard, tømrer og aktiv i 3F Ungdom, brugte dramatiske gloser for at skitsere problemet fra talerstolen:

- Alt for mange unge skifter til de gule, når de er blevet udlært. Det er en tikkende bombe, at vi ikke får ungdommen med. At generationerne efter mig ikke ved, hvad det er for en kamp, der skal kæmpes, sagde Petter Madsen Kirkegaard og tilføjede:

- Jeg vil rigtig gerne høre, hvordan Per Christensen vil sikre, at 3F ikke bare er Danmarks stærkeste fagforening, men også har Danmarks stærkeste ungdomsafdeling, sagde Petter Madsen Kirkegaard.

3F forbundsformand skal mandag aflevere sin afsluttende replik til de mange indlæg, der lørdag og søndag har været til hans beretning på 3F’s kongres.