OBS: Du er nu offline

Opfordring til mangemillardær fra 3F-formand:  Forlad slottet og få styr på Nemlig.com

Der var stående bifald til 3F's formand, da han i sin beretning kom med en klar opfordring til hovedejeren af Nemlig.com, mangemilliardæren Anders Holch Poulsen.

Anders Holch Povlsen skal sætte sig igennem og sikre chaufførerne og lagerarbejderne i Nemlig.com og Intervare ordentlige, løn- og arbejdsvilkår, mener 3F's formand.
Anders Holch Povlsen skal sætte sig igennem og sikre chaufførerne og lagerarbejderne i Nemlig.com og Intervare ordentlige, løn- og arbejdsvilkår, mener 3F's formand.
Af 
 

3F’s formand Henning Overgaard fik dagens største, stående bifald fra over 700 delegerede, da han i sin beretning på 3F’s kongres i Aalborg kom med en klokkeklar opfordring til hovedejeren af Nemlig.com, milliardæren Anders Holch Povlsen: Skab nu ordentlige forhold for chaufførerne og lagerarbejderne.

Men først var der hårde slag til rigmanden, og 3F formanden startede med at liste elendighederne for Nemlig.com ansatte op:

Dårlig aflønning og urimelige arbejdsforhold. Ingen løn under sygdom. Bøder for at komme for sent ud med varer. Ikke tid til at finde et toilet, så tomme varekasser bruges som pissoir.

En af Danmarks rigeste

Han oplyste, at  Anders Holch Povlsen i flere år har været med på lister over verdens 500 rigeste.

Hans formue er blandt andet bygget på de mange tøjmærker under Bestseller, som danskere møder på gågader og butikscentre.

-  Men når Anders Holch Povlsen skal drive en lager- og logistikvirksomhed som Nemlig.com, der skal levere dagligvarer til danskernes hoveddør, så er der åbenbart ikke råd til at overholde branchens helt almindelige løn- og arbejdsvilkår, sagde han.

Forlad det skotske højland.

Det er ellers ikke så svært, sagde han og henviste til, at supermarkedskæderne Coop og Salling Group har indgået overenskomst med 3F for deres chauffører og servicebude.

- Så jeg synes, at vi i dag skal sende en hilsen og klar opfordring til Anders Holch Povlsen om at sætte sig igennem og sikre chaufførerne og lagerarbejderne i Nemlig.com og Intervare helt almindelige, danske løn- og arbejdsvilkår, sagde han og fortsatte:

-  Det er jeg sikker på, han godt kan få tid til, indimellem at han nyder sine mange slotte og ejendomsbesiddelser i det skotske højland.

33 forslag skal imødegå social dumping

Ud over Nemlig.com pegede han på, at mange af de nye firmaer, der dumper de sædvanlige, danske løn- og arbejdsvilkår, desværre får succes hos forbrugerne. Dem, der nøjes med at se på pris.

- For når man byder medarbejderne ringe løn- og arbejdsvilkår, kan man også trykke prisen og stadig score kassen. Derfor kræver en fremtid, vi kan leve i, at vi tager et opgør med de prekære forhold, der langsomt sniger sig ind på vores arbejdsmarked, sagde han.

Derfor præsenterer Henning Overgaard på kongressen 33 forslag, der skal dæmme op for det prekære arbejdsmarked.

De såkaldt prekært ansatte kæmper for deres levebrød på nultimers-kontrakter, tidsbegrænset ansatte eller som falske selvstændige med begrænsede rettigheder. 

-  Jeg er stolt af de her forslag – samtidig med at jeg er træt af, at det er nødvendigt. Det burde det faktisk ikke være, sagde han.

3F har bedt Anders Holch Povlsen om en kommentar til 3F-formandens forslag via Bestsellers presseafdeling.