OBS: Du er nu offline

Henning til arbejdsgiverne:  - 3F'erne skal ikke betale for inflationsregningen

Imens aktionærer forgyldes, bliver almindelige lønmodtagere bedt om at spænde livremmen ind. Men 3F'erne skal ikke betale for krisen, lød det fra Henning Overgaard på 3Fs kongres.

- 3F’s medlemmer hverken vil eller skal betale regningen for den samfundsøkonomiske krise med tårnhøj inflation, sagde Henning Overgaard i sin beretning lørdag på 3F's kongres. (
	Niels Åge Skovbo)
- 3F’s medlemmer hverken vil eller skal betale regningen for den samfundsøkonomiske krise med tårnhøj inflation, sagde Henning Overgaard i sin beretning lørdag på 3F's kongres. ( Niels Åge Skovbo)
Af 
 

På 3F’s kongres i Aalborg bad formand Henning Overgaard lørdag arbejdsgiverne om at slå lyttelapperne ud:

- I kan roligt tage bestik af min besked til jer her i dag: 3F’s medlemmer hverken vil eller skal betale regningen for den samfundsøkonomiske krise med tårnhøj inflation, sagde Henning Overgaard.

3F-formanden henviste i sin beretning til de forestående overenskomstforhandlinger i 2023. Her skal der forhandles løn- og arbejdsvilkår for privatansatte i en tid, hvor inflationen og prisstigningerne buldrer derudad.

Det presser alle arbejderfamilier, der kun lige har til dagen og vejen, påpegede 3F-formanden.

Men omvendt lyder det fra arbejdsgivere, økonomer og nogle politikere, at det ikke må resultere i stigende løn. For så sætter virksomhederne bare priserne mere i vejret, pointerede Henning Overgaard.

Almindelige lønmodtagere bliver bedt om at “vise samfundssind og spænde livremmen ind”:

- Men jeg har ikke hørt nogen økonomer og arbejdsgivere eller borgerlige politikere sætte spørgsmålstegn ved det kloge i den forgyldning af aktionærerne, der har fundet sted, sagde Henning Overgaard.

Han nævnte som eksempel, at aktionærerne i børsnoterede danske selskaber i årets første seks måneder har fået over 90 milliarder kroner i udbytte.

- Venner, den argumentation hænger ikke sammen, sagde Henning Overgaard.

3F-formanden understregede, at 3F trods signalet til arbejdsgiverne selvfølgelig ikke lægger sine krav til de kommende overenskomstforhandlinger frem for åbent tæppe.