OBS: Du er nu offline

3F's kongres:  Flere penge til de unge

Der afsættes 10 millioner kroner fra 3F's visionspulje til ungdomsarbejdet i 3F. Pengene skal bruges til at få flere unge medlemmer.

3F Ungdoms formand, Morten Ryom, gav tilkendegivelsen om 10 millioner til ungdomsarbejdet et "like" fra talerstolen. (
	Joachim Rode)
3F Ungdoms formand, Morten Ryom, gav tilkendegivelsen om 10 millioner til ungdomsarbejdet et "like" fra talerstolen. ( Joachim Rode)
Af 
 
Af 
 
Af 
 

10 millioner kroner.

Så mange penge blev tirsdag afsat til ungdomsarbejdet i 3F - så der kan arbejdes mere intensivt for at få flere unge til at melde sig ind i fagforbundet.

- Jeg har sovet lidt på det og vil gerne give jer et tilsagn om, at vi afsætter 10 millioner kroner af visionsmidler til ungdomsarbejdet med henblik på at styrke dette, sagde 3F-næstformand Tina Christensen på 3F’s kongres.

Visionsmidlerne er en halv milliard kroner, som 3F tidligere har besluttet at fordele til afdelinger med henblik på organisering af nye medlemmer.

Lyt til de unge

Det var ellers et forslag om at ansætte en ungdomskonsulent i hver region, der var på dagsordenen.

Forslaget blev dog droppet og i stedet afløst af en sum penge, der skal gå til aktiviteter og/eller ansættelse af konsulenter, fortalte Tina Christensen. 

- Ungdomsudvalget skal naturligvis selv involveres i, hvilke aktiviteter pengene skal gå til, og hvilke kriterier der skal opfyldes, lovede hun.

Får like fra ungdommen

Morten Ryom, formand for 3F Ungdom, tog imod forslaget med glæde:

- Vi i ungdomsudvalget synes rigtig godt om tilkendegivelsen fra Tina Christensen. Den får et stort like, sagde Morten Ryom. 

Han ser frem til at diskutere, hvordan de i samarbejde kan få lavet noget godt og vedvarende ungdomsarbejde og får midlerne til at leve rundt omkring i landet. 

- Forhåbentlig, når vi ses om tre år, så har Danmarks stærkeste fagforening fået Danmarks stærkeste ungdom, sagde han.