OBS: Du er nu offline

Basel Kamal-pris:  Tre kollegiale ildsjæle hædret

Tre 3F'ere får pris for at skabe bedre arbejdsforhold for deres udenlandske kollegaer, som altid kan regne med en hjælpende hånd.

Bernadeta Thrysøe, Daniel Teudor Avram og Iulian Marian Stavarache modtog Basel Kamal-prisen 2022 på 3F's kongres.  (
	Niels Åge Skovbo)
Bernadeta Thrysøe, Daniel Teudor Avram og Iulian Marian Stavarache modtog Basel Kamal-prisen 2022 på 3F's kongres. ( Niels Åge Skovbo)
Af 
 
Af 
 

Der var glæde og dirrende stemmer, da tre stolte vindere søndag modtog Basel Kamal-prisen 2022 på 3F’s konges under bragende klapsalver. 

- Der er brug for, at 3F udvikler sig, så man bliver bedre til at rumme folk med en anden etnisk baggrund, sagde Bernadeta Thrysøe blandt andet i sin takketale.

Hun modtog som den første Basel Kamal-prisen af en beæret og rørt 3F-forbundssekretær Søren Heisel, der uddelte prisen for niende gang.

Hun er tillidsrepræsentant for rengøringen i Aalborg Kommune og modtog prisen blandt andet for at hjælpe udenlandske kollegaer, både nat og dag med alt mellem himmel og jord.

Hun pegede også på, at social dumping skal bekæmpes endnu mere.

- Arbejdsgivere er så snu og fortolker overenskomsterne til det yderste, og det er svært for vores udenlandske medlemmer at gennemskue, da de ikke kan sproget, og da de ikke kan reglerne, sagde Bernadeta Thrysøe, der var indstillet af 3F Aalborg.

Dybt rørt over pris

Næste prismodtager var Daniel Teudor Avram, der er formand for dansk-rumænsk forening i Esbjerg, som han har oprettet. 

Han modtager blandt andet prisen, fordi han er en faglig ildsjæl, der hjælper sine udenlandske kollegaer og aldrig svigter i kampen mod social dumping.

- Jeg er glad for at være medlem af en rigtig fagforening. Jeg er meget stolt og dybt rørt over at modtage prisen. Tusind tak, sagde en synligt bevæget Daniel Teudor Avram, der var indstillet af 3F Esbjerg.

Verdens bedste model

Også Iulian Marian Stavarache var stolt over at modtage prisen, som han fik for en stor indsats med at skabe kontakt til chaufførerne på Nemlig.com i Brøndby og tage sig godt af dem. 

Det har ikke alene givet 3F et værdifuldt indblik i arbejdsforholdene hos det kritiserede online-supermarked. Det har også givet nye udenlandske medlemmer af 3F.

- Det er en stor ære for mig at stå her og få en pris for, at jeg kæmper for den bedste model i verden, den danske model, Iulian Marian Stavarache i sin takketale og fortsatte:

Og få en pris for at være med til at hjælpe andre, sagde Iulian Marian Stavarache, der var indstillet til prisen af 3F Københavns Chauffører.

Basel Kamal-prisen er en integrationspris, der er opkaldt efter nu afdøde 3F-medlem Basel Kamal, som var fællestillidsrepræsentant på Rigshospitalet og aktiv i den danske integrationsdebat i mange år.

Han testamenterede sin formue til en mindefond med henblik på at renterne går til personer, arbejdspladser og projekter, der gør noget ekstra for integrationen.