OBS: Du er nu offline

Røde faner på plads:  3F's femte kongres er skudt i gang

Den her kongres bliver der lyttet til både blandt venner og modstandere, siger forbundsformand Per Christensen under sin velkomsttale.

Mere end 700 delegerede er samlet til 3F's kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter.
Mere end 700 delegerede er samlet til 3F's kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter.
Af 
 

Fanerne er på plads, der er sunget “Når jeg ser et rødt flag smælde”, og forbundsledelsen har holdt deres velkomsttale.

Danmarks største fagforening, 3F, har åbnet sin femte ordinære kongres i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor mere end 700 delegerede skal være med til at sætte kursen for de næste tre år.

Det sker under sloganet “3F gør dig stærkere” og med nyt logo.

- Vores kongres er ikke bare noget formelt, der skal overstås, det er vores øverste myndighed, Danmarks største faglige og politiske værksted, hvor vi debatterer - også højt - og sammen finder retningen for vores forbund, lød det fra forbundsformand Per Christensen under hans åbningstale.

- Den her kongres bliver der lyttet til, både fra med- og modspillere, og alle delegeredes ord vægter lige meget.


“Grundlaget for den danske model”

Hele kongressen blev indledt med en videohilsen fra 3F-formanden, hvor han fra toppen af det nærliggende Hotel Hvide Hus sendte en særlig hilsen til værtsbyen Aalborg, hvor 3F-formanden er vokset op og startede sin faglige karriere som tillidsmand på cementvirksomheden Aalborg Portland.

Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, var også på scenen for at tage imod de mange 3F’ere.

- Jeres arbejde er hele grundlaget for vores danske model - og for, at vi har overenskomster med gode løn- og arbejdsvilkår, lød det blandt andet fra borgmesteren.

Tale fra statsministeren

3F holdt sin sidste kongres i 2016, og i den forgangne kongresperiode har fagforbundet blandt andet været med til at få spørgsmålet om ret til tidlig tilbagetrækning for nedslidte helt frem i dagsordenen.

3F-kongressen varer fra lørdag til torsdag i næste uge, hvor den nye hovedbestyrelse præsenteres, og hvor statsminister Mette Frederiksen (S) kigger forbi og taler til forsamlingen.