OBS: Du er nu offline

Kongressen i tal:  11 udsolgte hoteller, 1 tons kartofler, 6 kilometer duge og 90 islagkager

Der bliver brugt floder af mælk og skove af frugter for at holde kongressens gæster glade.

Det er nemlig noget af en fest, der skal stables på benene, når 729 delegerede foruden gæster, talere og hjælpere fra nær og fjern samles i Aalborg for at holde 3F Kongres. (
	3F)
Det er nemlig noget af en fest, der skal stables på benene, når 729 delegerede foruden gæster, talere og hjælpere fra nær og fjern samles i Aalborg for at holde 3F Kongres. ( 3F)
Af 
 

Når landets største fagforening skal afholde kongres, skal der ikke kun flyttes mennesker. Der skal nærmest flyttes bjerge.

Det er nemlig noget af en fest, der skal stables på benene, når 729 delegerede foruden gæster, talere og hjælpere fra nær og fjern samles i Aalborg for at holde 3F Kongres.

Langt de fleste delegerede rejser til Aalborg fra lokalafdelinger rundt omkring i landet.

Men visse gæster kommer så langt væk fra som Ukraine, Myanmar, Honduras, Colombia, Jordan, Bangladesh, Zambia og Sydafrika for at støtte op om 3F Kongressen.

Pokalen for længst rejsetid går dog til en besøgende fra 3F’s søsterorganisation i Bolivia. Her er pendler-afstanden til Aalborg i fugleflugt 10.700 kilometer. Hver vej.

Alle hotelsenge fyldt med 3F’ere

Når gæsterne ankommer, skal de have et sted at sove. Ja, faktisk skal 3F’erne have alle steder at sove, der er til rådighed, for at kunne være der.

- I Aalborg er alle 11 hoteller udsolgt til gæster fra 3F, og der soves i alt 5.200 hotelnætter i forbindelse med kongressen, fortæller pressechef hos Aalborg Kongres Center, Susanne Kabel.

Der skal også dækkes flot op for gæsterne. Det kræver en del stof.

I løbet af de fem kongresdage bliver spisebordene pyntet med i alt 6 kilometer duge.

Ovenpå dugene bliver der brugt 75.600 stykker tallerkener, knive, gafler og kaffekopper - og det er kun til frokosterne.

I det hele taget er kaffe en altafgørende ingrediens til en kongres. Men når over 700 mennesker drikker kaffe hver dag, kræver det en mindre flod af mælk at holde trit.

Derfor har Aalborg Kongres Center fået et lokalt mejeri i Skive til at levere over 600 liter mælk til at fortynde det sorte guld.

90 islagkager til deling

I det hele taget fylder maden i sig selv ganske meget til kongressen.

Over de fem dage omsætter de delegerede 9.000 stykker danske stenfrugter som æbler, pærer og blommer. 

Der bliver spist over 1 tons lokale kartofler, 1 tons grøntsager som kål, salat og rodfrugter og hele 1,75 tons kød af forskellig slags til de varme retter.

Som prikken over i’et er der til kongresmiddagens dessert bestilt over 15 kilo mørk og 10 kilo hvid chokolade til chokoladekagen.

Og hos det lokale ismejeri i Ryå har mejeristerne travlt med at producere deres berømmede store islagkage. Eller flere af dem.

For 729 gæster spiser ikke kun én islagkage. De spiser 90.

Velbekomme.