OBS: Du er nu offline

3FA-prisen:  I Fredericia er Bjarne lige om hjørnet

I Fredericia har de fundet formlen på at hjælpe ledige i job. Bjarne Carøe har skiftet kontoret på jobcentret ud med et hos den lokale 3F-afdeling. Torsdag modtog han 3FA-prisen.

3FA's forretningsfører Eva Obdrup uddelte checken på 10.000 kroner til Bjarne Carøe fra jobcentret i Fredericia. (
	Niels Aage Skovbo)
3FA's forretningsfører Eva Obdrup uddelte checken på 10.000 kroner til Bjarne Carøe fra jobcentret i Fredericia. ( Niels Aage Skovbo)
Af 
 

En check på 10.000 kroner og en bunke af rosende ord.

Det kunne Bjarne Carøe tage med hjem fra 3FA’s delegeretmødet, da han torsdag modtog a-kassens pris, 3FA-prisen.

Prisen går til en person - eller en gruppe af personer - som har gjort en forskel for 3F’s medlemmer.

- Bjarne har haft kontor hos 3F Fredericia i fire år og er næsten blevet en del af afdelingen. Det har gjort det nemmere at hjælpe medlemmerne med praktik, opkvalificering, uddannelse - og uddannelsesløft, sagde 3FA’s forretningsfører Eva Obdrup.

Flyttet ind hos 3F

Bjarne Carøe har sin daglige gang hos 3F Fredericia. Men det er jobcentret, der betaler hans løn.

Det betyder, at han er tættere på de ledige, han skal hjælpe i job eller på efteruddannelse. Og det har gjort det nemmere at være ledig 3F’er i Fredericia.

- For når a-kassen og den ledige har fundet ud af, at det kunne være smart at få et kursus - ja, så kan den ledige faktisk gå direkte ind til dig - du kan bevilge pengene - og du får ordnet tilmeldingen med det samme, sagde Eva Obdrup til prisvinderen.

- I en verden fuld af skemaer og kontrol er det helt befriende, at noget kan være så såre enkelt og samtidig effektivt.

Glad for samarbejdet

Det er fire år siden, Bjarne Carøe blev udstationeret som en del af et projekt for at få ufaglærte opkvalificeret. Men projektet har været så stor en succes, at han har fået lov til at beholde sin plads hos 3F Fredericia.

- Jeg har stået og været helt flov over at få den ros. Jeg tror ikke min kone ved, hvor godt gift hun er, sagde Bjarne Carøe, da han modtog prisen.

- Tak for jeres måde at lave kærlig mobning på. Tak for jeres måde at være på i 3F Fredericia. Det kan godt være, at vi ikke altid er enige, men skidt være med det, sagde han.

Også tak til kommunaldirektør

Bjarne Carøe var ikke den eneste, der kunne tage fra delegeretmødet med stor ros.

Kommunaldirektør i Fredericia, Annemarie Schou Zacho Broe, fik et stort tak fra 3F’s a-kasse.

- Vores medlemmer i Fredericia har jo kun glæde af Bjarne, fordi der er nogle chefer i jobcentret, der har givet lov og turde tænke lidt anderledes, sagde Eva Obdrup.

3FA-prisen blev uddelt første gang på delegeretmødet i 2016. Her gik prisen til Holbæk Jobklub.