OBS: Du er nu offline

Langt flere skal være faglærte i industrien

Der skal sættes massivt ind med mere uddannelse i industrien. Det var budskabet på Industrigruppens konference ved 3F-kongressen. Her blev der også valgt fem nye forhandlingssekretærer.
- Vi skal blive langt bedre til at uddanne vores medlemmer. Vi vil altid ligge lige i haserne på den nye teknologi, så vi hele tiden får udviklet den uddannelse, der er brug for dagen efter, sagde Mads Andersen. (Foto: Søren Zeuth)
- Vi skal blive langt bedre til at uddanne vores medlemmer. Vi vil altid ligge lige i haserne på den nye teknologi, så vi hele tiden får udviklet den uddannelse, der er brug for dagen efter, sagde Mads Andersen. (Foto: Søren Zeuth)
Af 
 

Skal fremtidens industriarbejder kunne begå sig på et arbejdsmarked fyldt med ny teknologi, er der kun ét svar: Mere og bedre uddannelse.

Det var hovedbudskabet fra Mads Andersen, formand for 3F Industri, da han kom med sin redegørelse foran næsten 300 delegerede ved gruppekonferencen i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Ifølge Mads Andersen skal vi ikke frygte, at der kommer flere robotter. For de er faktisk ofte med til at skabe nye job. Men industriarbejderne skal vænne sig til at arbejde sammen med dem:

- Mangel på kompetencer er en langt større trussel end robotterne, sagde han.

Større indsats

Behovet for at satse mere på uddannelse bliver understreget af, at næsten halvdelen af de omkring 100.000 medlemmer af Industrigruppen er ufaglærte.

- Vi skal blive langt bedre til at uddanne vores medlemmer. Vi vil altid ligge lige i haserne på den nye teknologi, så vi hele tiden får udviklet den uddannelse, der er brug for dagen efter, sagde Mads Andersen.

I sin tale nævnte han en række eksempler på initiativer, som 3F Industri allerede er i gang med. De drejer sig blandt andet om kampagnen Hands On, der skal skaffe flere faglærte. Om uddannelsespiloter, som bliver rustet til at hjælpe deres kolleger med at komme på det rette kursus. Om Industriens Uddannelsesfond (IKUF), hvor man kan få betalt kurser, som kan bringe en videre til en anden type job.

Men der er fortsat brug for en endnu større indsats på dette område:

- Behovet for at blive klædt på til at bruge de forskellige værktøjer og til at komme i gang med en uddannelse er nærmest umætteligt, sagde Mads Andersen ved gruppekonferencen.

Mange nyvalgte

På gruppekonferencen blev Mads Andersen genvalgt som formand for 3F Industri uden modkandidater.

Der blev også valgt hele fem nye forhandlingssekretærer i kølvandet på, at nuværende næstformand Tina Christensen i går blev valgt som næstformand for 3F, og en række andre har valgt at gå på pension. 

De fem nyvalgte forhandlingssekretærer er Morten Dahlberg, Mary Ann Skovning, René Jensen, Jan Kristensen Schmidt og Morten Christensen.