OBS: Du er nu offline

Tømrer på barsel:  'Jeg følte mig meget presset'

- Jeg må indrømme, at jeg nogle gange følte mig meget presset, siger den nordjyske tømrer Gert Jensen efter to måneder på barsel.

Gert havde svært ved at nå det hele på barsel.
Gert havde svært ved at nå det hele på barsel.

Efter asen og masen er chokolade-kagen endelig kommet i ovnen, og duften af hjemmebag breder sig i køkkenet. Pludselig begynder vand at løbe ud fra køleskabet, og sveden pibler frem på panden. Der tørres hurtigt op. På armen sidder Magne, så han ikke begynder at græde. Om lidt kommer de andre med deres pusletasker og babyer. Det er blevet barselstid. Ikke for mor, men for far.

34-årige Gert Jensen har været to måneder på barsel. Værktøjet har samlet støv på byggepladsen, mens den nybagte far har koncentreret sig om sin to og en halv måned gamle søn Magne. Selvom barsel indebærer elskværdige babyer og kagespisning, er det ikke altid en dans på roser.

- Hver gang jeg prøvede at få noget praktisk for hånden, var der en bettemand, der enten var vågnet, var ked af det eller skulle have skiftet ble. Jeg må indrømme, at jeg nogle gange følte mig meget presset, siger Gert Jensen.

Kender børnene bedre nu

De mange timer, han har tilbragt alene med Magne, har båret frugt: Gert føler han kender sin søn meget bedre, end han ellers ville have gjort.

- Én slags gråd betyder sult. Og en anden slags gråd betyder, at det er sovetid. Det vidste jeg ikke før, forklarer han.

Han er også kommet tættere på de to store drenge: Malthe på seks og Mads på fire. Nu bliver der oftere kaldt på far, hvis noget er galt.

Da barslen lakkede mod enden, begyndte rastløsheden at tage over, og Gert Jensen glædede sig til at komme tilbage til på arbejde igen fra 1. august.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg savnede det sociale arbejdsliv og at komme i gang igen, siger han.

Hverdagen er så småt begyndt at falde på plads, men Gert Jensen kan godt savne morgenerne derhjemme med sine tre drenge.

- Det var rart at have tid om morgenen, når alle ungerne havde overskud. Det er noget andet, når jeg kommer hjem fra arbejde. Så har de alle haft en lang dag, og energien er ikke den samme, for-tæller han.