OBS: Du er nu offline

3F vil pudse fogeden på stor planteskole

E. Lund-Andersens Planteskole har ikke betalt 520.000 kroner i lønsag til tiden, så nu er 3F klar til at opkræve beløbet via fogedretten.
Erik Lund-Andersen har ikke umiddelbart tænkt sig at betale 520.000 kroner i lønsag. Nu vil 3F sende sagen til retslig inkasso. Billedet er fra i sommer, da han fik ridderkorset af Dronningen. Foto: Scanpix
Erik Lund-Andersen har ikke umiddelbart tænkt sig at betale 520.000 kroner i lønsag. Nu vil 3F sende sagen til retslig inkasso. Billedet er fra i sommer, da han fik ridderkorset af Dronningen. Foto: Scanpix
Af Morten Halskov, Fagbladet 3F, [email protected]

Pengene ser ikke ud til at være et problem. Men alligevel vil E. Lund-Andersens Planteskole i Gørlev i Nordvestsjælland tilsyneladende ikke betale sin regning for underbetaling af to ansatte. Virksomheden har via en advokat meddelt 3F, at firmaet ikke vil betale det skyldige beløb på 520.000 kroner inden den aftalte tidsfrist.

Det oplyser Den Grønne Gruppe i 3F, som nu sender lønsagen til retslig inkasso og videre i fogedretten, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi vil sikre, at vores medlemmer får de penge, som de har krav på i sagen. Inkasso og siden fogedretten er vores normale procedure i en fagretslig sag, hvor arbejdsgiveren ikke betaler, hvad han skylder, siger Peter Kaae Holm, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F.

Manglende løn og pension for 450.000 kroner

Seneste frist for betaling var 1. november, og der er ikke indgået en afdragsordning i sagen, oplyser 3F.

E. Lund-Andersens Planteskole skal i sagen betale 450.000 kroner for manglende løn, pension og betaling af søgnehelligdage. Samt 50.000 kroner for misvisende ansættelsesbeviser og 20.000 kroner i bod for brud på overenskomsten.

Betalingen skal ske, fordi 3F på vegne af to medlemmer har indgået et forlig i lønsagen med Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, GLS-A, som hidtil har repræsenteret planteskolen i sagen.

Bestyrelsesmedlem vil ikke følge forenings forlig

Ejeren af den store planteskole, Erik Lund-Andersen, har i de seneste mange år selv siddet som medlem af bestyrelsen i GLS-A. Han har også i flere omgange været forhandler, når arbejdsgiverforeningen har lavet ny overenskomst for ansatte på blandt andet planteskoler. Alligevel har han ikke umiddelbart tænkt sig at afregne efter foreningens forlig – og den overenskomst, som han selv har været med til at lave.

Nyhedsbrevet 3F har tirsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Erik Lund-Andersen om hans manglende betaling. Nyhedsbrevet 3F har også uden held forsøgt at få planteskolens advokat, Anne Marie Abrahamson, til at forklare, hvorfor forliget ikke skulle være gyldigt for virksomheden, og hvorfor medlemmet af GLS-A's bestyrelse ikke vil betale det skyldige beløb.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Anne Marie Abrahamson, advokat og partner i firmaet Accura.