Nærheden er styrken i 3F's Akasse

NY FORRETNINGSFØRER: Eva Obdrup blev valgt til ny forretningsfører i 3F’s Akasse. Hun har arbejdet med ledige i 16 år. Hun tiltræder posten næste år.

De fleste 3F'ere foretrækker at få hjælp fra fagforeningen og a-kassen, hvis de bliver ledige, eller er ledige. Det viser en ny undersøgelse oven på politiske udmeldinger om frit valg til ledigeDe fleste 3F'ere foretrækker at få hjælp fra fagforeningen og a-kassen, hvis de bliver ledige, eller er ledige. Det viser en ny undersøgelse oven på politiske udmeldinger om frit valg til ledige

Når 45-årige Eva Obdrup om et års tid indtager pladsen som ny forretningsfører i Danmarks største a-kasse, kommer hun med 16 års daglig kontakt med ledige i rygsækken. Nemlig fra de år hun var konsulent i Arbejdsformidlingen og a-kasseleder i 3F Næstved.

- Jo, jeg er ikke ret langt fra medlemmerne og håber, det vil blive en fordel, siger Eva Obdrup, som mener, at 3F's lokale nærhed er en styrke: Her skal arbejdet udføres og så understøttes af hovedkassen.

- Det er her, medlemmerne kommer. Og så kan vi drage stor nytte af, at vi hører tæt sammen med den faglige del og derfor ved, hvad der rører sig på arbejdspladserne, siger hun.

Hvad er det især, der bekymrer ledige i dag?

- Det er at få fodfæste igen, når man har mistet sit arbejde. Alle har det jo bedst med at bidrage med det, de kan. Der bør være mere respekt for, at alle kan komme i en uheldig situation og have behov for hjælp i en periode. Systemet bør i langt højere grad bygge på tillid, mener hun.

Politisk bliver der også store udfordringer for den nye chef for a-kassen.

- En af dem er at bevare et attraktivt dagpengesystem, hvor a-kasserne spiller en vigtig rolle, siger hun.