Har du ondt så brug din sundhedsordning

Med en sundhedsordning i PensionDanmark og Industriens Pension har 3F'erne mulighed for at få behandlet smerter, der stammer fra jobbet, inden de bliver til kroniske skader.

Ved at tage småskader og skavanker i opløbet, mindsker du risikoen for at blive nedslidt eller langtidssyg.  (Foto: PensionDanmark)Ved at tage småskader og skavanker i opløbet, mindsker du risikoen for at blive nedslidt eller langtidssyg. (Foto: PensionDanmark)

Døjer du med ondt i nakken, ryggen eller lænden? Og stammer smerterne fra jobbet? Så er der hjælp at hente, hvis du er en af de 3F'ere, der har en sundhedsordning i PensionDanmark eller i Industriens Pension.

Med sundhedsordningen er det muligt for medlemmer, der har arbejdsrelaterede skader, at få forebyggende behandling hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør eller zoneterapeut. Det sker på et af Falck Healthcares 120 sundhedscentre i hele landet.

Ved at tage små skader i opløbet med forebyggende behandlinger, sænker du risikoen for fysisk nedslidning, længerevarende sygefravær og i sidste ende førtidspension.

Misbrug, mobning og ventetider

Sundhedsordningen giver desuden medlemmerne mulighed for at få telefonrådgivning om problemer på jobbet.

Krisepsykologer giver gode råd, hvis man for eksempel har oplevet en arbejdsulykke eller mobning på jobbet. Og misbrugsrådgivere kan vejlede om, hvordan man kan komme et misbrug af for eksempel alkohol, stoffer eller medicin til livs.

Du kan også få hjælp fra sygeplejersker om ventetider, genoptræning og andre rettigheder og muligheder i sundhedsvæsenet.

Medlemmer af PensionDanmark

Langt størstedelen af PensionDanmarks medlemmer er omfattet af en sundhedsordning, der giver adgang til tværfaglige behandlinger, telefonrådgivning og Hurtig Diagnose.

Hurtig Diagnose hjælper dig, hvis du er blevet henvist til en speciallæge fra din egen læge. Du får hjælp fra en sygeplejerske til hurtigt at finde og få booket tid hos en speciallæge. Når diagnosen er stillet, kan sygeplejersken også hjælpe med at finde den hurtigste behandlingstid i det offentlige sundhedssystem.

Du kan bestille tid direkte på pension.dk/sundhed eller ringe på 7010 0806. Her kan du også få telefonrådgivning og adgang til Hurtig Diagnose.

Medlemmer af Industriens Pension

Er du medlem af Industriens Pension, skal arbejdsgiveren lave en aftale med Industriens Pension om sundhedsordning til de ansatte. Spørg din tillidsrepræsentant om, hvordan I kommer i gang. 

industrienspension.dk/MinSide kan du tjekke, om du har en sundhedsordning.

Hvis du har en sundhedsordning og har brug for behandling, kan du bestille tid på industrienspension.dk/sundhed. Du logger ind med dit CPR-nummer og en adgangskode, som du selv vælger, første gang du skal bestille en tid. Du kan også ringe og bestille en tid på 70 33 20 50.