Alle skal have ret til at blive dygtigere

Mette F: Beskæftigelsesministeren lovede nye veje for beskæftigelsespolitikken og takkede 3F for kampen mod social dumping, da hun talte til a-kassens delegeretmøde.

Poul Erik Skov Christensen forærede Mette Frederiksen en bulldozer for at minde hende om, at 3F længe har ønsket at køre en bulldozer gennem beskæftigelsessystemet. 
- Tag den med hjem til din søn Magne, så den kan minde dig om det, også når du har fri, sagde formanden for 3F's a-kasse.  (Foto: Harry Nielsen)Poul Erik Skov Christensen forærede Mette Frederiksen en bulldozer for at minde hende om, at 3F længe har ønsket at køre en bulldozer gennem beskæftigelsessystemet. - Tag den med hjem til din søn Magne, så den kan minde dig om det, også når du har fri, sagde formanden for 3F's a-kasse. (Foto: Harry Nielsen)

- Da vi overtog regeringen fra Venstre og De Konservative kunne det daværende beskæftigelsessystem ikke løfte den opgave, samfundet stod over for. Men nu har vi muligheden for at vælge en helt ny vej, sagde Mette Frederiksen, da hun torsdag var gæst på a-kassens delegeretmøde.

Det vigtigste i beskæftigelsespolitikken er, at regeringen vil vende tilbage til pligt og ret-systemet. Ledige har pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men samtidig har de selv ret til hele tiden at blive opkvalificeret.

- Alle skal ikke have lange uddannelser, men alle skal have ret til at blive dygtigere. Det skaber lighed og job, sagde ministeren.

Derfor vil Mette Frederiksen flytte fokus fra, at man skal sende arbejdsløse hurtigst muligt i arbejde, til at det i stedet handler om varig beskæftigelse. Hun mener, at de skal stå stærkere, når de kommer ud gennem beskæftigelsessystemet, end da de blev arbejdsløse.

Social dumping er undergravende

Til rungende klapsalver fra 3F's delegerede understregede Mette Frederiksen, at de i regeringen vil arbejde hårdt for i samarbejde med fagbevægelsen at bekæmpe social dumping.

- Social dumping er ikke kun undergravende for arbejdsmarkedet, men for hele Danmark. Det er dybt uretfærdigt for alle de dygtige arbejdere og gode virksomheder, der følger reglerne, sagde hun.

Hun er ikke i tvivl om, at den store indsats mod social dumping i lang tid var 3F's fortjeneste. Og hun lagde desuden vægt på, at 3F længe stod alene i kampen mod social dumping. Men nu er det alles ansvar.

Med 3F i tankerne

Afgående forbundsformand og formand for 3F's a-kasse Poul Erik Skov Christensen fik også en stor og personlig tak fra beskæftigelsesministeren.

- Vi har lige fra starten haft et godt og tæt samarbejde, og med dig har jeg altid haft en åben, ligefrem og direkte snak. Selvom du godt kan være lidt skrap i telefonen og endda skrive med rigtig store bogstaver på SMS, sagde Mette Frederiksen med et smil.

Beskæftigelsesministeren understregede, at det aldrig bare var samtaler mellem personerne Mette og Poul Erik, men at det var samtaler med alle medlemmerne og hele 3F i tankerne.